Manisa’daki Bahçeşehir’in sahibi eğitimci Fırat Atlıhan’ın İzmir Narlıdere’de 2018-2019 eğitim öğretim yılına yetiştirdiği Uğur Okulları Narlıdere kampüsünün resmi törenle açılışına Rıfat Uygur ile birlikte katıldık.

Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hürrem Aksoy, Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Genel Müdür Nevzat Kulaberoğlu, Manisa Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, İzmir protokolünün önemli simaları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Narlıdere kampüsünün mükemmel olması için eğitimci Fırat Atlıhan hiçbir şeyden çekinmemiş. Eski para ile 50 trilyonu gözünü kırpmadan Uğur Narlıdere kampüsüne yatırmış. Ben ve Rıfat Uygur, eğitim tesisini çok beğendik. İzmirliler mükemmel bir eğitim okuluna sahip olmuş. Benim torunum Zeynep İzci de Uğur okullarının Narlıdere kampüsünde okuyor. Açılış töreni benim sevgili dostum Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’la buluşmamı sağladı. İnşallah CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Abdül Batur olur.

50 YILLIK BİRİKİMİ VAR

Açılış töreninden önce öğrencilerin okullarında kendi teknolojilerini ürettikleri drone atölyesini ziyaret eden Enver Yücel, “Narlıdere kampüsümüz okul öncesinden lise sona kadar, içerisindeki laboratuvarlar ve imkanlarla bugün dünyanın en iyi okullardan daha üstün yanları olan, eğitim sistemleri açısından da mükemmel olan bir okul. Okulumuzda bir drone laboratuvarı var. Öğrencilerimiz burada sadece drone uçurmayı değil, drone üreterek bunu yurt dışına pazarlamayı hedefliyorlar. Uğur okullarının 50 yıllık bir birikimi var. O birikimle geleceğe yön veren çocuklarımızı yetiştirme gayreti içerisindeyiz. STEM’i en iyi kullanan okulların başında geliyor Uğur Okulları. Narlıdere’deki kampüs örnek gösterilecek bir okul. Biz her yeni kampüsümüzü bir diğerinden farklı yapıyor, çeşitliliğini artırıyor ve çağın gerekliliğine uygun hale getiriyoruz. Yarının sorunlarını çözecek bireyler yetiştiriyoruz. Narlıdere kampüsümüzde de okul öncesi ve ilkokul kademeleri mevcut. Okul öncesine çok önem veriyoruz. Bireyin hayatında okul öncesi eğitimin çok önemi var. Biz de bu konuya büyük yatırımlar yapıyoruz” dedi.

FIRAT ATLIHAN “DRONE ATÖLYESİ VAR” DEDİ

Narlıdere kampüsünün 50 milyon Türk Lirası değerinde yatırım bedeli olduğuna değinen Uğur Okulları Narlıdere Kampüsü kurucusu Fırat Atlıhan ise, “Narlıdere kampüsümüzü İzmir ilimize kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Okul öncesinden lise son sınıfa kadar eğitim verecek, 45 derslikli, 11 bin metrekarelik kapalı alan, 7 bin metrekarelik açık alana sahip kampüsümüzde birçok laboratuvar yer alıyor. Yeni kampüsümüzde öğretmenlerimizle nitelikli eğitimi buluşturacağız. Öğrencilerimiz okul öncesinden itibaren kodlama ile kodlama derslerinin tamamlayıcısı niteliğindeki robotik derslerini alacak ve kod tüketen değil kodlarla birlikte üreten öğrenciler olacaklar. Okulumuzda mevcut olan bilgi ve iletişim teknolojileri laboratuvarı, drone atölyesi gibi alanlarda öğrencilerimiz kendi teknolojilerini üretecekler” dedi.

Böylesine dolu bilgi ve birikimin Narlıdere kampüsünde hayata geçmiş olması ve bu okulun öğrencilerinin bunlardan fayda sağlayacak olması İzmirlilerin en büyük şansı olduğu gibi Türk eğitim sistemimiz açısından da çok önemli.

Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel başta olmak üzere eğitimci Fırat Atlıhan’a tüm öğrenci ve velileri adına teşekkür ederim.

İnanıyorum ki bu kampüste eğitim alan öğrencilerimiz büyük başarıların sahibi olacak ve her alanda ülkemizi gururla temsil edecek noktalara gelecekler.