Bugün başka bir konu ile karşınızda olacaktım. Evdeki hesap çarşıya uymaz misali gerçekleşince bugünkü yazımda Fenerbahçe’nin Beşiktaş ve Galatasaray’la zirveye ortak olmasına değineceğim. Şampiyonluğa susamış Fenerbahçe pazartesi günü Erzurum’da soğuk havayı ve rakımı da yenerek deplasman zaferlerine 3-0’lık Erzurum galibiyetini ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün başta olmak üzere bütün Fenerbahçe camiasının yüzünün gülmesine neden oldu. Bu hafta gözler Mesut Özil’in transferin bitimine çevirecek olan Fenerbahçe taraftarlarının şampiyonluk hayalleri de zirve yapacak.

Pazartesi günü Olay Gazetesinde yaş günümün kutlanmasına katıldıktan sonra süratle eve geldim. Fenerbahçe maçını izlemek için. Kızım Sinem ve torunlarım Ecem ve Zeynep de ellerinde pasta ile dedelerinin yaş günü için gelmişler mi? Kızıma ve torunlarıma “Fenerbahçe Erzurum maçını izleyeceğim. Sonra pastayı keserim” diyerek televizyon başına geçtim. Bu hava şartlarında Erzurum’da sahada mücadele etmek kolay değil. Erzurumspor ligin dibinde ama ligde kalma mücadelesini var gücü ile sürdürüyor. Fenerbahçe bu zorlu deplasmanın ilk yarısında temkinli bir futbol oynamayı tercih etti. Sahasında oyunu kontrol etmeye çalıştı. Görüntüsü tutuk bir Fenerbahçe’ydi. Ancak futbolda şans faktörü her zaman önemli olduğunu bu maçta bir kez daha tanık oldum. İlk yarıya Hakem Ali Palabıyık 5 dakika uzatma verdi. Bu uzatmaların son saniyeleri oynanırken Fenerbahçe Mert Hakan ile öne geçti. Soyunma odasında rahat bir nefes aldı. Ben de kızım ve torunlarımın getirdiği yaş günü pastamı kesmek için aşağıya indim. Misafir odasında eşim Nermin Hanım, baldızım Nevin ile birlikte mumları üfledim. Kızım Sinem de cep telefonu ile bu güzel dakikaların fotoğraflarını çekiyordu. Hatıra olarak albümümüzde bu mutlu günün fotoğraflarını saklayacağım. Teşekkürler kızım ve torunlarıma.

EL ELE ZİRVEYE

Fenerbahçe ikinci yarıda Erzurum karşısında şov yaptı. İkinci yarının başında Pelkas ve Sinan Gümüş’ün golleriyle Fenerbahçe Erzurum’da farklı bir skora imza attı. Fenerbahçe zirve yarışında kritik bir galibiyet aldı. El ele tutuşarak zirvede Beşiktaş’la aynı puana ulaştı. Teknik Direktör Erol Bulut maç sonrası futbolcularının hepsini tek tek tebrik etti.

MESUT ÖZİL

Fenerbahçe’nin Mesut Özil rüyası adım adım gerçekleşme yolunda. Mesut’un Arsenal ile arasında problem var mı var. Bunların bu hafta içinde çözümleneceği görüşündeyim. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç bu yıl Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak için su gibi para harcadığı bir durumla karşı karşıyayız. Sonuç inşallah iyi olur. Mesut’u Acun’la Fenerbahçe’ye kazandıracaklarına inanıyorum. Mesut’lu Fenerbahçe Süper Lig’de bambaşka bir görüntü verecek. Gözü kör olsun koronavirüsün. Maçlar seyircili oynansa Fenerbahçe tribünlerinde yer bulmak mümkün müydü? Her Fenerbahçeli Mesut’u seyretmek için koşa koşa stadyumun yolunu tutacaktı. İnşallah o günleri görürüz. Yarın Salih Hızlı’nın basın toplantısını yazacağım.