Süper Lig’de Sivasspor liderliğini sürdürürken Cumartesi Fenerbahçe İzmir’de Göztepe ile Pazar günü de Galatasaray Trabzon’da Trabzonspor ile berabere kaldı.

Fenerbahçe İzmir’de Göztepe ile kafa kafaya bir maç oynadı. Bu maçın kaderini VAR kararları belirledi. İyi ki VAR’da Fırat Aydınus vardı ki iki kritik pozisyonda maçın hakeminin atladığı duruma el koyarak yanlışlar düzeltildi. Belki de ilk defa bir dakika içinde Göztepe VAR ile kazandığı penaltıyı gole çeviremedi. Arkasından Fener’in golü herkesi şok ettiği anda VAR kararı ile Fener’in golü iptal oldu. Göztepe’nin kaçırdığı penaltı kaleci Altay’ın öne çıkışı ile tekrarlandı. Göztepe Alparslan ile 2. Golüne kavuştu. Rodrigues de Fener’in 2. golünü atarak maçın skorunu belirledi. Fenerbahçe’yi haklı olarak bir hafta önceki Fenerbahçe-Malatya maçında kaleci Farnolle’nin ihlalini hakem ve VAR’ın görmemesi çileden çıkardı.

Gerçekten Süper Lig’deki takımların üç büyüklerden korkmadığını Fener Göztepe maçında gördüm. Bu maçta berabere bitti ama Fener de Göztepe de dikkatli olsalardı 3 puanı hanelerine yazarlardı.

NAGATOMO HAYATTA TUTTU

Üç sezon Trabzon’da kazanamayan Galatasaray Pazar günü sahadaydı. 90 dakika Trabzon’un önde götürdüğü maçta Japon futbolcusunun golü ile beraberliği kurtardı. Maç öncesi Sayın Başkanım Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Sümer Oral abimi aradım. “Birbirimize başarılar dileyelim” dedim. Sümer Abim de Galatasaray’da işlerin iyi gitmediğini bildiği için benim düşüncemi yansıtıyordu Trabzon maçı için “Umutlu değilim” diyerek.

Trabzon’da sicim gibi yağan yağmur altında maçı 41 bin seyircinin izlemesi enteresan. Trabzon maçın favorisi olarak ikinci yarıda golünü de attı. Ancak Fatih Terim’in talebeleri kaybedecek bir şeyleri kalmadığını anlayınca Trabzon karşısında canla başla mücadele etti. Forvetsiz oynamasının ne demek olduğunu bu maçta gördüm. Galatasaray Trabzon’u sahasına çekerken akınlarından sonuç alamıyordu. İmdada Japon yetişti. Nagatomo 90’da Galatasaray’ın yenilmesini önleyen golü attı.

Bu maçta yaralı Aslan kükremek için gayret gösterdi. Bu haftaki sonuçlar ne Fener’e ne de Galatasaray’a yakışmadı.