Fenerbahçe perişan. Taraftarları kan ağlıyor. Öfke dorukta, Başkan Ali koç ve yönetimi iflas etmiş durumda. Ersun Yanal gitti. Fener fena dağıldı. İnanılacak gibi değil. Konya deplasmanında 9 kişi kalan ev sahibi karşısında 41. dakikada Bajic’in golüne karşılık veremeyen bir Fenerbahçe seyrettim televizyonda. 67. Dakikada Skubic 76’da Ömer maçın hakemi Hüseyin Göçek tarafından ikinci sarıdan kırmızı ile oyun dışı bırakıldığı maçta ligde kalma mücadelesini sürdüren Konyaspor hakem Hüseyin Göçek’in sinsi yönetimine rağmen Fenerbahçe’den üç puan alarak düşme hattı merdivenlerinin bir basamak üstüne çıkmayı başardı. Maç bitiminde Erman Toroğlu’nun programını izliyorum. Toroğlu “Fenerbahçe’yi bu hale Ali Koç ve yönetimi getirdi” diye öfkeli şekilde konuşuyor. Erman Toroğlu “Bu yönetim geldiğinde çok sevinmiştim. Fenerbahçe’de sistemi değiştirecek kurumsal bir yapı gelecek diğer takımlar da Fenerbahçe’yi görüp örnek alacaklar demiştim. Yazıklar olsun. Söylediklerimin hepsini geri alıyorum ama bu Fenerbahçe’yi bu duruma getirenlerde utanma yok. Daha hala utanmadan ve sıkılmadan hakemlerden rakiplerden ve basın mensuplarından bahsedenler onlara da yeter artık yahu. Yönetimin biraz utanması olsa kongreye gider ve güven oylaması yapar ama bu yönetimin bunu yapacak cesareti yok. Ben uzun yıllar bu kadar yerde sürünen bir Fenerbahçe görmedim. Yeri kazsan çıkmayacak. Fenerbahçe yönetimini Allah’a havale ediyorum” dedi.

Bugün dünyada ve ülkemizde ne konuşuluyor? Çin’den çıkan koronavirüs Fenerbahçe kulübünün içine girmiş. İşler ters gitmeye görsün. Ali Koç da olsan bazen çaresiz kalırsın. Bizim futbol dünyasında en kolay yol teknik direktör yollamak. Futbolcuları kadro dışı bırakmak. Kulüpleri yönetenlerde, aynanın karşısına geçip “Ben nerede hata yaptım?” diyene rastlamadım.

Fenerbahçe Kulübünü 20 yıla yakın yöneten Aziz Yıldırım’dan kurtulup Koç Holding’in patronlarından Ali Koç’u ezici bir çoğunlukla delege Fenerbahçe Kulübü başkanı yaptı. O kongrede ben de Ali Koç’un kazanmasını istiyordum. Kongre sonucunu görünce Aziz Yıldırım’a yapılan vefasızlık örneği, kulüp başkanlığı yapmış biri olarak yüreğimi yaraladı. Aziz Yıldırım o günden bugüne kadar ortalıkta gözükmedi. Ailesi ile kendine yeni bir yaşam şekli belirledi. Ali Koç yönetiminin beceriksizliği ortaya çıkınca hazır giyim Kiğılı mağazalarının sahibi Abdullah Kiğılı ile geçenlerde bir yemek yediği iddia ediliyor. Erman Toroğlu belki de onun için “Kongreye gitsinler ama gitmez” diyor. Giderlerse Toroğlu kongreyi kaybedeceklerini de iddia ediyor. Cumartesi günü Söğütaltı kahvesinde otururken Fenerbahçe Teknik Direktörlüğünden ayrılan Ersun Yanal’ın sağ kolu futbol profesörü Niyazi Eniseler ile karşılaştım. Birbirimize baktık. Hal hatır sorduk. Niyazi Eniseler “Kürkçü dükkanına döndük. Yenemezsen gidersin” dedi. Ben de Niyazi Hocaya Ersun Yanal’ı sordum. “Bodrum’da olabilir” dedi. Ersun Yanal’ın ikinci eşi Bodrum Belediye Başkanlığı yapan Mazlum Beyin kızıymış. Öğrenmenin yaşı yok. Bundan sonra Fenerbahçe’de ne olur? Fenerbahçe’nin kadrosu kötü değildi. İyi futbol oynadığı dönemler oldu. Şampiyon olacakları inançlarının sürdüğü dönemi de bilirim. Ancak Fenerbahçe Kulübü Başkanı gücüne çok inanan Ali Koç yel değirmenleri ile savaşmaya kalktı. Fenerbahçe’yi ve kendisini bu hale düşürdü. Fenerbahçe Süper Ligin baş lokomotifidir. Arıza yaparsa ligin tadı tuzu kalmaz.