Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü İzmir’de AK Parti belediye başkanları adaylarını açıkladı.

Merhum Ekrem Pakdemirli için okutulan mevlüde oğlu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’le katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 17.30 sıralarında Manisa’ya gelerek PepsiCo ve Tirsan Kardan fabrikalarının açılışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan her iki fabrikada yaptığı konuşmada ekonomiye değendi. Manisa’nın yerel seçimlerde Cumhur ittifakının belediye başkan adaylıkları için tek kelime söylemedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki PepsiCo ve Tirsan fabrikalarının açılış törenine Büyükşehir Daire Başkanı Harun Yıldız, Basın Danışmanı Cihad Taysi ve Kemal İskifoğlu ile birlikte gittik.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 denetleme bölgesinden her tarafımız arandıktan sonra PepsiCo fabrikasının açılışı yapılacak. Tören yerine vardık.

İlk karşılaştığım Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli oldu. Sohbet derken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir’le beraber oldum.

Rektörümüz Kemal Çelebi ile de görüşme fırsatı buldum. İkram salonunda Pepsi ürünlerini gördüm. Torunların yediği cipslerden ikram ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesini bekliyoruz.

Bu sırada Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü gördüm. Yanına gittim. Sayın Valimiz Ahmet Deniz, “Çok karizmatik görünüyorsun” dedi. Ben de “Yaşımızı gizlemeye çalışıyorum” dedim. Ortam güzel. Murat Baybatur vekilimi gördüm. Birbirimize sarılırken, beni ihmal ettiğini söyledim. Yanında İsmail Bilen, Mehmet Ali Özkan vekiller de vardı. Sonra fotoğraflar çekildik.

Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk ve ben beraber fotoğraf çekildik.

Başkan Ergün, “Diğer yanım boş kaldı” dedi. Ben de “Başkanım, bugün yarın diğer aday da belli olacak” diye konuştum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesini beklerken bunlar oldu.

Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Gedüz ve Basın Danışmanı Müzeyyen Sarıefe ile birlikte sohbet ettik.  Müzeyyen bizim kızımız. Uzun yıllar Olay Gazetesi’nde bizimle çalıştı. Sonra Kırkağaç’tan gelen teklifi değerlendirdi ve şimdi mesleğine basın danışmanı olarak devam ediyor.

Başkan’ı İsmail Gedüz ile fotoğrafımı çekti. Ben de, “Kırkağaç kavunlarını bekliyorum” dedim. Başkan, “Mesaj alındı” dedi. Manisa’da yerel seçimlerde başkan aday adayları da lacileri giyip açılışa gelmişti. Herkeste aynı merak vardı.

İzmir’den sonra Manisa adayları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan bir ışık verecek mi? Beni görenler meraklarını gidermek için Merkez’deki durumu soruyorlar. Ben de bana her sorana, “Bu hafta belli olacak. Cumhur ittifakının üç adayı da birbirleri ile uyumlu olacak” dedim.

Bu arada bana gelen son dakika kulis haberlerine göre Manisa AK Parti belediye başkan adaylarının açıklanışında sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Millet ittifakının büyükşehir belediye başkan adayında ibre Selçuk Özdağ’a dönüyor.

İYİ Parti bu hafta Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Selçuk Özdağ’ı açıklarsa sürpriz olmaz. Bu değerlendirmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelmesini beklerken oldu. Cumhurbaşkanı Manisa’da İzmir’de olduğu gibi siyaset değil, ekonomi konuştu. Bu konuya da değineceğim.