Mevsim yaz. Tatil zamanı. Bayramdan sonra Ege ve Akdeniz sahilleri yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. Dünyanın sayılı milyarderleri en lüks yatları ile Bodrum semalarına demir atmış durumda. Hayat pahalı kimin umurunda? Benim gibi sigortadan emekli olanlara yüzde 25 zam reva görüldü. Kimin umurunda? Elit tabaka başta benim tatilimi geçirdiğim Çeşme Alaçatı’da vur patlasın çal oynasın eğleniyor. Tabiri caizse köy yanıyor misali bir elinde cımbız bir elinde ayna umurumda mı dünya diyor. Yapılan zamlar benim gibi erken emekli olup yaşamayı tercih edenler konuşuyor. Yapılan zamları emeklilere yapılan yüzde 25’lik zamlar büyük lütufmuş gibi sunan her gün okuduğum bir kısım medya ürünleri midemi bulandırıyor. Ziyaretime Çeşme’de gelen yılların dostu “AK Partiye kurulduğu günden beri oy veren biri olarak tanıdığım AK Partili milletvekilini arayarak sizler ne yapıyorsunuz, bu zamların altında eziliyoruz orta direk kalmadı” diyordu. Bende kendisini dinleyip kafa sallıyordum. Alaçatı’da torun Ertuğrul ile pazarı dolaşıyordum, her şey ateş gibi cebimi yakıyor. Ekmeğin 10 lira, bir damacana suyun 65 lira olduğu Çeşme Ildır’da yaşamakta kolay olmuyor. Hayatın gerçekleri ile yüzleşiyorum. Yaşam boyu neler gördüm neler deyip bugünlere şükrederek Manisa’nın sıcağından kurtulmanın mutluluğu içinde Çeşme Ildır Günkent sitesinde eşim Nermin Hanım ile tatilimi sürdürüyorum.

Manisa’dan ayrılırken Cüneyt Hasçelik kardeşim yaz moduna girdiğimi görüntüledi. Beraber Banu ile fotoğraflarımızı çekmişti. Kendisine teşekkür ederim.

Biliyorum içinizi biraz kararttım gerçekler acı biber gibidir ama bugün ülkemde yaşanan zenginin şıkır şıkır oynadığı orta sınıfın kaybolduğu benim gibi emeklilerin devlet memurlarının çalışanların ekonomik sıkıntı içinde yaşadığı gerçeğine burada nokta koyarak tatillerini vur patlasın çal oynasın dünyasını Çeşme ve Alaçatı’da sürdüren elit tabakanın yaşamlarını biraz anlatayım. Her akşam tıklım tıklım dolu balık restoranları ve birbirinden güzel ambiyansını yansıtan eğlence mekanları Çeşme Açık Hava Tiyatrosunda ünlü sanatçıları izlemek isteyenlerin yer bulma çabası içinde bulunan dolar milyarderleri de izliyorum Çeşme’de. Bizim medya Bodrum Gümüşlük’te bir zamanlar benim de güneşin batışını deniz ürünlerini yiyerek geçirdiğim Mimoza Restoranda Meksikalı dolar milyarderlerinin 500 bin liralık hesabı ve 50 bin liralık bahşişini konu ediyor. Gülüp geçiyorum. Meksika’nın 30 kişilik dolar milyarderleri sabaha kadar eğlenip yiyip içtikten sonra kendi kazançları ile 20 bin dolar hesap ödemişler ve üzerine de 2000 dolar bahşiş bırakmışlar. Ne olmuş yani? Zenginin parası züğürdün çenesini yorar gibi böyle hesap olur mu diye yazan medya mensubuna ben de bal gibi olur diyorum.

ÇEŞME’DE EĞLENCE MERKEZLERİ

İstanbullu iş insanı Osman Talu’nun Çeşme’de götürdüğü Ferdi Baba’da rezervsiz yer bulamazsınız. Bir Alaçatı klasiği. Liman da öyle. Eğlencede Çeşme’nin adresi Alaçatı. Güney Restoran burada da şube açmış. Assolisti Ebru Gündeş. Günay Restoran’da bu Perşembe ve Cuma günü Ebru Gündeş sahne alacak. Mahsun Kırmızıgül cumartesi gece Alaçatı’da tatil yapanları eğlendirecek. Cahide Alaçatı’nın yine gözdesi dans şovları ile meşhur bir mekanda bu akşam Derya Uluğ, Çarşamba Melek Mosso, Perşembe Alya, Cuma Serkan Kaya, Cumartesi Özcan Deniz sahne alacak. Müzik zevkiniz neye uyarsa onu tercih edebilirsiniz. Alaçatı’da eğlencenin bir diğer adresi Şerefe Alaçatı. Gülben Ergen’den Serdar Ortaç ve İrem Derici’nin parçalarına eşlik etmek istiyorsanız buyurun gidin. Giderken de kredi kartınızın yüksek limitinin olması gerek.