Ani bir kararla Cuma günü Çeşme tatilimi keserek Manisa’ya geldim. Manisa’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Tane tane yağmur arabamın camlarına damlarken Gazetem Olay’a habersiz geldim. Giderken yazılarıma ara vereceğimi söyledim. Bir süre sessizce tatil yaparken Ertan Korkmaz ve Esra Kale “Başkanım yazılarına ne zaman başlayacaksın?” diye aramaya başladılar. Benim pinti Berber Fevzi bile telefonla arayıp “Başkan yazılarını ne zaman okuyacağız?” dedi. Erdal Türek de aynı şeyleri söyleyince bugünden itibaren Çeşme’den ve ülke gündeminden yazılarımı yazmaya karar verdim.

Çeşme’de Nermin hanım’la Ildır’daki yazlığımda dinlenmeye başladım. Manisa’nın sıcağından kurtulduk demek için geldim, Ildır’da da yakıcı sıcakla karşılaştım. Benim yazlıkta bahçede bu mevsimde hava çok serin olurdu. Durum öyle değil. Neyse havasına suyuna alıştığımız Çeşme-Ildır arasında yollar yine köstebek yuvası gibi. İzmir Büyükşehir asfaltlama çalışmalarında geç kalmış. Her taraf toz toprak. Ildır’dan başlayıp Ilıca’ya kadarki bölümde mekan işleten esnaflar kan ağlıyor. Ben bile rahmetli dostum Levent Gönül’ün Boyalık’taki otellerine gidemez oldum.  Manisa’da ne yapıyorsam Çeşme’de de aynı yaşam tarzımı sürdürüyorum. Sabah kalkıp marketten gazetelerimi alıyorum. Kahvaltı ve okuma faslı ile öğleyi geçiriyorum. Tatildeyken İstanbullu dostum Osman Talu geldi. Beraber başbaşa Alaçatı’da Ferdi baba’da deniz ürünlerinden oluşan bir yemek yedik. Bol bol sohbet ettik. Birilerinin kulaklarını çınlattık. Antalya’da tatil yapan Dr.Ekonomist Hikmet Oray’la konuştuk. Sonra benim yazlıktaki restoranda gecenin devamını sürdürdük. Osman Talu her hafta Yuntdağı’ndaki Talu çiftliğine geliyor. Hafta sonunu Bodrum’da ailesiyle geçirip İstanbul’daki işlerini takip ediyor. Bu hafta salı günü de Manisa’ya gelecek. Çeşme’de bana uğrayacak vakti olacak mı bilmiyorum.

Çeşme’de mevsim turizmini yaşıyor. Her yer dolu. Rooms Otel’e gidip Mert Gönül’le beraber oldum. Çeşme’de turizm işletmesi yapanların kurduğu Çeşme turistik otelciler ve Alaçatı turizm Derneği yöneticileri yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u Ankara’da ziyaret etmişler. Mert Gönül de heyette. Kendisinden yeni bakanı dinledim. Mert Gönül “Bakan bey hepimizi dinledi. Biz de bakanımızın bakış açısından memnun olduk” dedi.

Çeşme’de bir süre daha kalacağım. Belki kurban bayramını geçirdikten sonra Manisa’ya dönmeyi düşünüyorum. Cuma günü yaptığım gibi ara sıra günübirlik Manisa’ya gelebilirim.