10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Dün Vali Yaşar Karadeniz Giritligil Otelde Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal gazetecileri sabah kahvaltısında buluşturdu. Cemiyet Başkanı Ali Filizkan ve valimiz Yaşar Karadeniz birer konuşma yaparak sahada gece gündüz imkanları çerçevesinde görevlerini ifa eden çalışan gazeteci meslektaşlarımın bayramını kutladı. 55 yıllık meslek yaşamımda ve 35 yılı aşkın cemiyet başkanlığım süresinde basın sorunları vardı. Bugün de var. Yarın da olacak. Gazetecilik mesleği kutsaldır. O göreve kendilerini adayanlar her şartlarda gazetecilik görevlerini yapmaktadırlar. Gazetecilik elbette zor. Ne günler yaşadık 55 yıllık meslek yaşamımda ama bu kutsal görevi bırakmayı hiçbir zaman düşünmedim. Gazetecilik mesleği hiçbir zaman bitmez. Bitmeyecektir.

MANİSA MEDYASI

Yıllar çabuk geçiyor. Benim mesleğe başladığım yıllarda Manisa merkezinde Işık ve Hürriyet Misaki gazeteleri vardı. Işık Gazetesinin sahibi Aydın Besen’in babası Kemal Besen’di. Hürriyet Misaki’nin sahibi de Hasan Soytürk’ün babası Hayri Soytürk’tü. Ben daha çok Işık Gazetesi çevresinde dolaşıyordum. Bir süre sonra ekonomik nedenlerle iki gazete Hür Işık ismi ile gazetecilik mesleğine genç gazeteciler yetiştirdiler. Manisa merkezde 1996 yılına kadar tek gazete olarak Hür Işık vardı. Manisalı müteşebbis iş insanı Haşim Ağar ile ben Manisa medyasını hareketlendiren Haber Gazetesinin yayın hayatına başlamasını sağladık. Sonra bu dala yatırım yapan genç iş insanları da katıldı. Bugün Manisa’da Olay Gazetesi, Hür Işık, Manşet, Denge, Gündem ve Meydan Gazeteleri günlük yayın hayatlarına devam ediyor. Bir de yerel televizyonumuz var. Önce bu ekonomik krize rağmen Manisa Medyasında 5 gazete patronunu kutluyorum. Gazetecilik mesleğine gönül veren 50’ye yakın gazetecilik mesleğine gönül verenlerine iş sahası sağladıkları için tekrar ne kadar teşekkür etsem azdır.

CEMİYETTE KUTLAMALAR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Manisa Gazeteciler Cemiyetinde Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Ataç ve ekibini ağırladık. Bu mutlu günümüzde Basın İlan Kurumu Müdürü İdris Cirit, Büyükşehir Belediye Basın Danışmanları Cihad Taysi, Göksel Topçu ve Manisa sivil toplum örgütlerinin en güçlüsü Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve ekibi de her yıl kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde bizlerin yanındaydı. Benim doğum günümü unutmayan Başkan Mehmet Yılmaz’a teşekkrğ ederim. Birlikte yaş günü pastamı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde kestik. Pazartesi günü de İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan da gazeteciler için kahvaltı düzenledi. Ülkedeki gündemleri değiştiren Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi yendiği derbi maçıydı. Çalışan Gazeteciler Gününde Galatasaraylı kravatımı takarak günün etkinliklerine öyle katıldım. Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin düzenlendiği yemekli kutlamaları da yarın yazacağım.