10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile 2 gündür tam mesai yapıyorum. Her yıl kutlanan gün için Manisa’da başta Valilik olmak üzere çeşitli kurumlar, siyasi partilerin temsilcileri ziyaretler ve kutlamalar yaptılar. Manisa’da yaptığı hizmetlerle dikkat çeken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de çalışan gazetecilerin günlerini unutmadılar. Onlar için günler ve geceler düzenlediler.  Aynı zamanda, Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nde de Başkan Ali Filizkan, yönetim kurulu üyeleri ile çalışan gazetecileri günü nedeniyle ziyaretçilerini ağırladılar.

Salı günü öğleyin Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Meydan Cafe’de Manisa’nın yerel ve ulusal medyasıyla bir araya geldi. Samimi bir ortamda hem yemek yendi hem de Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan ve Başkan Çerçi birer konuşma yaparak günün anlam ve önemini belittiler. Başkan Çerçi, bugüne kadar yaptığı ve yapacağı hizmetleri gazetecilere anlattı. Filizkan da Başkan Çerçi’ye gazetecilerin gününü unutmadıkları için teşekkür etti.

BAŞKAN ÇELİK’TEN UNUTULMAZ BİR GECE

Şehzadeler Belediye Başkan Ömer Faruk Çelik, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle, Manisa basınında görev yapan gazeteciler ile Giritligil Otel’de akşam yemeğinde buluştu. Başkan Çelik, “Manisa basınıyla gurur duyuyorum” dedi. Giritligil Otel, bu tip toplatılar için ideal bir yer. Başkan Çelik, yurtdışından gelen konuklarını da bu otelde ağırlıyor. Ben de sık sık Başkan Çelik ile çeşitli toplantılar nedeni ile bu otelde bir araya geliyoruz. Gazeteciler Günü’nde yemekli toplatıya Başkan Yardımcıları Bilal Demir, Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu, Fatih Baybatur, Mehmet Kavas, Haşim Yener Bilir ve Cemiyet Başkanı Ali Filizkan katıldı. Yemeğin özel menüsü harikaydı. Bilal Demir’e sordum? “Kim seçti bu özel menüye” diye. “Başkanımız Ömer Faruk Çelik” dedi. Yanımda oturan Başkan Çelik’e, “Damak zevkin güzelmiş” dedim. Başkan Çelik de bana, “Yılda bir bir araya gelen meslektaşlarına güzel bir gece geçirtmek için böyle bir organizasyon yaptık” dedi.

Manisa siyasetinde en iyi hitabetçilerden biri olarak tanıyorum Başkan Çelik’i. Bu günde öyle bir konuşma yaptı ki, keyifle dinledim, Akıcı üslubuyla ve samimiyetiyle konuşan Başkan Çelik şunları söyledi: “Görevlerimiz sebebiyle başlayan ilişkilerimiz zaman içerisinde arkadaşlığa, dostluğa uzandı. Bana göre bu işin en güzel tarafı da budur. Çünkü meslekler biter, görevler son bulur. Ama zaman içerisinde iletişim kurduğunuz insanlarla dostluk kurabiliyorsanız en büyük kazanım bu olacaktır. Ben böyle bir muhabbeti, dostluğu kurduğumuza inanıyorum. O yüzden de sizlere bu dostluğunuz, arkadaşlığınız için teşekkür ediyorum.  İyi ki sizlerle yolumuz kesişmiş, birlikte çalışmışız. Ben Manisa basınıyla gurur duyuyorum. Çünkü şahsi talepleriyle gelen, çıkar peşinde koşan elindeki denklanşörü, gazeteyi, siteyi çıkarı için kullanan kimse yok."

Ali Filizkan da geceyi düzenleyen Başkan Çelik ve Bilal Demir’e teşekkür etti. Gece gerçekten güzel organize edilmiş. Emeği geçenleri ben de kutluyorum. Fasıl eşliğinde yemeğimizi yerken, basın mensuplarından sesi güzel olan Hüsamettin Edebali ve Tufan Taner Savcı, sahnede birbirinden güzel, geceye renk katan şarkıları meslektaşlarına söylediler. Manisa Olay Gazetesi ekibi de tam kadro, Başkan Çelik’in yemeğine katıldılar.

“EFSANE BAŞKAN NİCE MUTLU YILLARA”

Başkan Çelik, gecenin en büyük sürprizini bana yaptı. “Efsane Başkan” yazılı bir pasta yaptırarak doğum günümü kutladı. Beklenmedik bir sürpriz beni çok mutlu etti. Ben de Başkan Çelik’e bu sürprizinden dolayı teşekkür ediyorum.

CEMİYETE ZİYARETLER

Öyle bir yoğun gün geçirdik ki, benim için biraz zor oldu. Gazeteciler Cemiyeti’nde de Ali Filizkan’la birlikte ziyaretçileri kabul ettik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner ve yönetimi, Jandarma Komutan Vekili Albay Hacı Mehmet Demir, milletvekilliği adaylığı için istifa eden CHP İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler CHP İlçe Başkan Hakan Gürtunca, Yunusemre CHP İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak, CHP Kadın Kolları Başkanı Sadiye Uysal, İl Başkan Vekili Ali Kuyumcu ve Gelecek Partisi’nin Manisa temsilcileri bizlerin günlerini unutmadılar. Günün en sürpriz ziyareti ise, Manisa’da 7 yıl başarıyla görev yapıp halkın gönlünde taht kuran Emniyet Müdürü Adem Aydemir de gazetecilerin gününü kutladı. 

Ben de Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı olarak, çalışan meslektaşlarımızın gününde, bizleri unutmayan tüm kurum, kuruluş ve dostlarımıza teşekkür ederim.