Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le uzun bir süreden sonra milletvekilliği yapan Abdullah Akarsu’nun memleketi Demirci’deydim. En son üstat Yavuz Donat ile birlikte gelmiş Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un konuğu olmuştuk. Başkan Selçuk Demirci’ye yapılanları Yavuz Donat’a anlatırken Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de ilçeye yaptıklarına değinirken yanındaydım. İşte hizmet aşkının hızlandığı Demirci’de Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımı ile 238 milyon TL yatırım bedeli ile yapılacak olan Alt Yapı Tesisinin temel atma törenine katıldım. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk “Demirci çevreye duyarlı bir şehirdir. Kendi çabalarımız ile amatörce yaptığımız arıtma tesisimiz zamanla iş görmez hale geldi. Bugün Büyükşehir’in gücü ile çok güzel bir yatırımı başlatıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederim” dedi.

DEMİRCİ’Yİ YENİLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün temel atma töreninde “Demircimiz bugün tarihi bir gün yaşıyor. Bu güzel ilçemizi deyim yerindeyse baştan aşağı yenileyeceğiz. 238 milyonluk tarihi bir yatırımı Akıncılar Şehri Demirci’ye yapıyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’a “Yüzüncü Yılda Milli Mücadele Döneminde Manisa” isimli özenle hazırlanan tarihini anlatan kitap hediye etti. Milli Mücadele yıllarında 23 Aralık 1920 günü Demirci’ye gelen Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Bey kenti şöyle tanımlamaktadır “Demirci kenti Akhisar’dan Uşak’a kadar devam eden sıra dağların eteklerinde ve kır bir arazide ve üç dört burun üzerinde yerleşiktir. Sokakları inişli yokuşlu, dar eski bir kasabadır. Havası ve suyu gayet güzeldir. Kasaba civarında ısıtma pınarı denilen su fevkalade, ahalisi oldukça medenidir”

Demirci halkı misafirperverdir. Yapılan hizmetlerin değerini bilen bir kenttir. Hizmeti getirenlere de büyük ilgi ve alaka gösterirler. Bunun örneğini geçmişte Süleyman Demirel ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sümer Oral’a gösterdiği yıllara tanık olmuş biriyim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e de Demirci’ye getirdiği ve getireceği yatırımlardan dolayı büyük ilgi gösterdiler. İlçenin sosyal kurumların başkanları ve muhtarlar Başkan Ergün’ü çiçek yağmuruna tutarken kendisine çeşitli hediyeler verdiler.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve ekibine belediyede bir sunum yaptı ve sonra da Demirci yöresinin yemeklerini ikram etti. Ben bamya çorbası içtim. Bana yetti. Demirci kebabı ve keşkeğini geri çevirdim. Demirci’nin kebabı gerçekten meşhurdur. Zamanında Manisa’ya gelen Başbakan Süleyman Demirel’e Sayın Bakanım Sümer Oral’ın Demirci kebabı, keşkeği ve Selendi’de yapılan höşmerimini takdim ederken yanındaydım. Demirci’de gördüklerim şuydu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yaptıkları hizmetlerden dolayı minnettar olduklarını gösterme çabaları büyüktü. Cengiz Ergün Manisa siyasetinin güçlü profili devam ediyor. Demirci seferinden yine Şakir Koruk kaptanlığında eşi ile birlikte Hüseyin Köroğlu ile birlikte döndük. Hüseyin Köroğlu’nda hatıralar bitmez. O anlattı biz dinledik. Bir baktık Manisa’ya gelmişiz.