Lider Beşiktaş milli ara dönüşünde istemediği hakem Halil Umut Meler’in yönettiği Kasımpaşa’ya Aytaç’ın füzesi ile mağlup oldu. Üç büyüklerin hakemler üzerinde kurmak istediği hegemonyayı Serdar Tatlı başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu siz kim oluyorsunuz diyerek maçlarında görmek istemedikleri hakemleri atayarak hakemlerin patronu benim dedi. Eski hakem, maç yorumcusu Erman Toroğlu Merkez Hakem Kurulunun kararlarını destekleyerek “Tatlı 10 numara iş yaptı” diyor. Bu yazımı dün erken saatlerde yazıyorum. Dün akşam oynanan Fenerbahçe-Denizli maçında neler olduğunu yarın yazacağım.

PAŞA KARTAL’I FARKLI YENEBİLİRDİ

Ev sahibi Kasımpaşa lider Beşiktaş’ı evinde güzel ağırladı. Ligde kalmak için ölüm kalım savaşı veren Kasımpaşa savaşçı ruhu ile sahada Beşiktaş’la kıran kırana mücadele etti. 19. dakikada Aytaç’ın muhteşem golünden sonra ikinci yarıda Thellin’nin ayağından 55. dakikada penaltı kaçırdı. Siyah beyazlı ekip Galatasaray’ın yenildiği haftada önüne altın tepsi içinde sunulan fırsatı tepti. Aboubakar’ın olmayışı ve maçın hakemi Halil Umut Meler Beşiktaş’ın futbol kimyasını bir hayli bozduğunu bu maçta gördük. Maçın ilk yarısında Kasımpaşa cömertti. Öyle fırsatlar yakaladı ki atsa maçın skorunu farklı bir şekilde ilk yarı belirleyecekti. Mevsimin en kötü maçını oynadı desem Beşiktaş için abartı yapmış olmam. Bu kadar pas hatası yaptığı, orta sahasının yolgeçen hanına döndüğü bir Beşiktaş’ı belki de ilk defa seyrettim. Öve öve bitiremediğim Sergen Yalçın’ın ekibi dağınık futbolu ile Kasımpaşa karşısında şampiyonluk yarışında 3 kıymetli puan kaybetti. Koca Beşiktaş ikinci yarıda Ersin’in kurtardığı penaltıdan sonra sahada kendine gelip Kasımpaşa’nın kalesini şut bombardımanına tutması gerekirken yengeç usulü paslarla sahada gezindi. Doğru dürüst isabetli şut bile atamadı. Zirve ve ligin altını yakından ilgilendiren iki İstanbul ekibinin mücadelesinde kazanan ev sahibi Kasımpaşa oldu.

SERGEN YALÇIN KUZU GİBİYDİ

Sergen Yalçın’ın Fenerbahçe ile 1-1 kalınan maç sonrası hakem Halil Umut Meler’i “Bir daha maçlarımızda istemiyoruz” diye havalı havalı konuşmuştu. Pazar akşamı Halil Umut Meler’in yönettiği Kasımpaşa maçında gözlerim hep Sergen Yalçın’ı takip etmeye çalıştı. Yalçın kulübede kuzu kuzu maçı izlerken en fazla kollarını iki yana açarak “Bu da olur mu?” havasındaydı. Yenilgi sonrası “Türk futbol tarihinde bir ilki yaşadık. Genelde hakemler 5-6 maç sonrası aynı takımın maçına verilir. MHK ciddi bir kurumun hemen bir sonraki maçımıza atanması camiamızı üzdü. Kim atadıysa Serdar Tatlı, Metin Tokat mı nedenini tüm ülkeye açıklamalıdır” diyordu. Kartalın bu hafta içi karardı. Üç büyüklerin yıllardır iç sahada kendilerine ters gelen hakemleri maçlarına atatmadığı bir gerçeği yaşadık. Bugünlere kadar Fırat Aydınus Galatasaray’ın 2,5 yıl İstanbul maçlarına atanmamış. Geçen hafta Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye yapıldığı gibi Hatay maçına Fırat Aydınus atanmıştı. Korona testinden pozitif çıkınca maçı Abdülkadir Bitigen yönetti. Fırat Aydınus şunu bilin ki iyileşir iyileşmez Merkez Hakem Kurulu tarafından ilk fırsatta Galatasaray’ın maçına atanacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Zirve mücadelesi yapan üç büyükler hakem atamaları ile uğraşacaklarına camialarına güzel futbol oynatsınlar. Bugüne kadar oynanan maçları hakemlerimiz yönetti. Kimi şampiyon oldu kimi küme düştü. Kafalarınıza hakem atamalarını takmayarak çıkın sahaya çatur çutur top oynayın. Kazanmanın planlarını uygulayın. Yoksa boşuna nefes tüketirsiniz. Serdar Tatlı yönetimindeki MHK sizin isteklerinize göre maçlarınıza hakem atamayacağını gösterdi. Erman Toroğlu da MHK’nın bu kararını destekleyenlerden. Beşiktaş maçı ile ilgili yorumunda buna değinmiş. Ben de Erman Toroğlu’nun yazısını köşeme aktarıyorum. Okumanızı tavsiye ederim.