Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük yeni yılın son günü Pazardı. Süper Lig’de Beşiktaş ve Trabzon deplasmanda kazandı. Beşiktaş Kayseri’de, Trabzon da İstanbul’da rakipleri Kayseri ve Karagümrük’ü yenerek 2021 yılına iyi başlangıç yaptılar. Beşiktaş bu galibiyetle 81 hafta sonra Süper Lig’in zirvesine oturdu. Trabzon da İstanbul’da Karagümrük karşısında güzel oyunu ile aldığı 3 puan Karadeniz’de esen sert rüzgarların meltem rüzgarlarına dönmesine neden olurken Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın ve Trabzon’un yeni yıla umutla girmesini sağladı. Beşiktaş ise lider olmanın mutluluğunun keyfini sürüyor.

KARTAL’A BAK KARTALA

Sergen Yalçın’ın hocalık serüveninin Beşiktaş’taki yükselişini inancına ve kendine olan güvenine bağlıyorum. Geçen hafta zaten yazmıştım. Beşiktaş nereden nereye diye tekrara gerek yok. Hani görünen köy kılavuz istemez derler ya Galatasaray evinde Antalya ile berabere kalınca liderlik koltuğuna Beşiktaş’ın oturmasının kapısını aralamıştı. Futbol oyununda ceza sahası içine atılan ara paslar ne kadar önemliyse Galatasaray’ın bu ikramı da Beşiktaş için çok önemliydi. Kartal’ın kanatları güçlü olunca Kayseri semalarında zor da olsa yükseklerden uçmayı başardı. Yeni yıla lider girmenin sevincini yaşıyor. Beşiktaş camiası nasıl sevinmesin Fenerbahçe maçına kadar “Bu Beşiktaş’tan bir şey olmaz” düşüncesi hakimdi. Sergen Yalçın gitti gidecek noktasından Fenerbahçe maçı kazanılarak bugünlere gelindi. Sergen Yalçın 2021 yılına parlayan bir Beşiktaş ile girmesinin apoletlerini taşıyor omuzlarında. Beşiktaş Kayseri’de ligin dibindeki takımın ayı bir gün önce Galatasaray’ın Antalya karşısında karşılaştığı taktikle oynayan Kayseri buldu. Erman Toroğlu’nun dediği gibi “Bu hafta iki maç oynandı. Öyle iki karşılaşma ki araya karbon kağıdı koy hiç farkı yok birbirinden. İki şampiyonluğa oynayan takım ile düşme hattında oynayan iki takımın 90 dakikası” Kayseri Beşiktaş karşısında iyi dayandı dayanmasına doğru doğru da Mensah 12. dakikada kazanılan penaltıyı gole çevirse maçın skoru 2-0 mı olurdu yoksa açılan Kayseri karşısında Beşiktaş’ın farklı galibiyetini mi görürdük? Bence görürdük. Zatin bu tablonun belirtisini 89. dakikada kazanılan ikinci penaltıyı N’Koudou Kayseri filelerine gönderince 90+6’daki Beşiktaş’ın Ajdin Hasić’in golünde gördük. Zaman olsa Beşiktaş Kayseri’yi evinde besleyecekti.

FIRAT AYDINUS VE CÜNEYT ÇAKIR

Neyse gelelim maçın havasına. Bir defa Merkez Hakem Kurulu Beşiktaş-Kayseri maçına dikkatli tayinler yapmış. Maçın yönetimini Fırat Aydınus’a VAR’ı da Cüneyt Çakır’a teslim etmiş. Durum böyle olunca maç içinde Fırat Aydınus’un verdiği iki penaltı iki tecrübeli hakemin anlaşmasından doğru çıktı. Beşiktaş birini atamadı. Oyun kısır döngü içinde oynanırken hiç kimsenin fark etmediği anda VAR’da Cüneyt Çakır düğmeye bastı. Dakika 86’ydı. N'Sakala’nın ceza sahası içinde düşürülmesini izlemesini istedi. Hakem Fırat Aydınus’tan gitti VAR’da izledi ve Fırat Aydınus penaltı noktasını gösteren kararını verdi. Penaltı yüzde yüz penaltıymış. Bu penaltıyı Beşiktaş değerlendirince liderlik koltuğuna oturdu. VAR’ın penaltısı ile yeni yıla keyifle giren Sergen Yalçın daha üç dört hafta önce VAR’dan şikayetçiydi. Pazar günü akşamı VAR ile kazanınca bunun kıymetini herhalde Sergen Yalçın hoca öğrenmiştir. Beşiktaş’ın kadrosu Fenerbahçe ve Galatasaray’a oranla daha düşüktü. Teknik Direktör Sergen Yalçın elindeki malzeme ile Beşiktaş’a kazanma azmini sağlayacak direnç ve mücadele gücünü aşılayınca Beşiktaş bugünlere geldi. Annesi vefat edince memleketine giden Aboubakar’ın bir an önce dönmesi yeni yılda Beşiktaş takımına hayat verir.

BEŞİKTAŞ RİZE İLE OYNUYOR

Bu sezon ligin 21 takımla oynanması Süper Lig’in de zamanında bitmesi için federasyon takımlara hafta içi mesaisi uygulamaya başladı. Dün akşam Galatasaray Konya deplasmanında oynadı. Lider Beşiktaş bugün saat 19.00’da evinde Gençlerbirliği’ne puan kaybeden Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Aman Beşiktaş bak sezon başında neredeydin şimdi neredesin? Evinde lider unvanı ile Rizespor ile oynayacaksın. Nasıl olsa kazanırım deme Rize’nin ne yapacağı belli olmaz. Dereyi geçip çayda boğulma. Eline geçen liderlik fırsatını koru.

YENİ YILDA BALIKÇI MEHMET USTA’NIN LEZZETİNİ TADIN

Koronavirüs tedbirleri yeni yılda da devam edecek. Restoranlar kapalı. Paket servisle istenilen gönderiliyor. Balıkçı Mehmet Usta Çakra’da yeni mekanını açtı. Buraya İstanbullu dostum Talu Çiftliği’nin sahiplerinden Osman Talu ile oğlum Gökhan’la gitmiştim. Mehmet Usta’nın oğlu Ali’nin pişirdiği balık ürünlerini İstanbullu iş insanı Osman Talu çok beğenmişti. Sahibi Ali de sazı ile bizlere güzel bir gece geçirtmişti. Yasaklar gelince her şey altüst oldu. Balıkçı Mehmet Usta’nın oğlu Ali yılmadı zor günleri aşmak için “Siz evde kalın, sofranızı biz kuralım” sloganı ile kalamarlı, deniz levrek ve çipuraları servisle evinize kadar getiriyor. Ali ustanın kuracağı balık sofrasına talipseniz hemen şu telefonları bir yere yazın, unutmayın. Balıkçı Mehmet Usta’nın balıklarının lezzeti damaklarınızda kalır. Şipariş telefonları: 0544-312-35-45, 0236-222-42-42