Hafta başında Avni Erboy’un başkan olduğu Basketbol Adamları Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ‘Basketbol Oskarları’ ödül törenine katıldım. Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü’nde bir tören yapıldı. Görkemli törene Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz, Yazı İşleri Müdürü Esra Kale, Spor Müdürü Gökhan Aytaç’la katıldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Basın Danışmanı Cihad Taysi, Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Gökmen Aytaç’la birlikte törene katılanlar arasındaydı. Dernek Başkanı Avni Erboy, gazetecilik mesleğinin iyi koşullarda yapıldığı dönemlerde Yeni Asır ve Hürriyet Gazetesi’nin spor bölümlerini yöneten yıldız bir gazeteciydi. Onunla 50 yıllık meslek yaşamımızı birlikte geçirdiğimiz yıllar oldu. Törende Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın dediği gibi Avni Erboy’un spora katkısı büyük olmuştur.

Bornova Belediyesi’nin Dramalılar Köşkü’ndeki törende Karşıyaka Kaymakamı son kararname ile Kuşadası Kaymakamı olan Sadettin Yücel, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Ramiz Köfte’nin sahiplerinden Birtan Taşkınlar, eski hakem Ömer Soysal, gazeteci Kenan Molla, Basketbol Adamları’nın töreninde Başkan Avni Erboy ve yönetimini yalnız bırakmıyorlardı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e jüri onur ödülüne layık görmüştü. Başkan Ergün bir süredir şiddetli bel ağrıları nedeni ile tedavi gördüğü için törene katılamadı. Ödülünü almak için Belediyespor yönetim kurulu üyesi  oğlum Gökmen Aytaç’ı görevlendirmiş. Onur ödülünü Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel takdim etti. Başkan Ergün adına oğlum Gökmen de bir konuşma yaparak teşekkür etti.

Basketbol dalında dağıtılan ödüllerden sonra 2017 spora katkı ödüllerine geçildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ile birlikte ben de bu dalda ödüle layık görüldü. Ödülümü Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar’dan aldım. Bu yıl bırakacağım cemiyet başkanlığı görevi öncesi Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avni Erboy ve yönetiminin bu jestine teşekkürlerimi sunuyorum.

Ödül töreninde Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ile bol bol sohbet ettik. Karşıyaka Başkanı Akpınar “Ertuğrul abi hiç değişmemişsin. Yeni Asır’da ki yazılarını keyifle okuyordum. Maşallahın var” dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı ile en son Çeşme’de bir düğünde beraber olmuştuk. Bornova Başkanı Olgun Atilla ile tanışıklığımız çok öncelere dayanır. Sohbet sırasında Hasan Çoksöyler’in de kulaklarını çınlattık. Güzel bir ödül töreni oldu. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.