Cumhur İttifakı adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Salihli ve Alaşehir  ziyaretlerine katılamadım. İzleyenlerden Aydın Benlişen, “Büyük şovu kaçırdın. Salihli’de izdiham vardı. Kadınlar ve genç kızlar başkanla fotoğraf çektirmek için yarıştılar” dedi.

Gazeteme geldiğimde Salihli karşılamasının fotoğraflarına baktım. Kilometrelerce araç kuyruğunu fark ettim. Hemen hafızamda ilk seçiminde aynı bölgede karşılaştığımız manzaralar canlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ilçelerde yaptığı hizmetleri ile gönüllerde taht kurduğu bir gerçek.

Yaptığı arıtma tesisi de Türkiye’de örnek. Başkan Cengiz Ergün Salihli’de ittifak ortağı AK Parti Salihli İlçe Teşkilatı’nı ziyarette, “Hedefimiz yüzde 70 oy almak. Dün ortaya çıkan anketlerde ve bugün televizyonlarda gördük. Cumhur İttifakı’nda rekor kırmak bizlere düşüyor. Manisa’yı Allah’ın izniyle rekor bir oyla alacağız” demiş.

Başkan Cengiz Ergün’ü bilen bilir. Hesabını kitabını iyi yapar. Hayal peşinde koşmaz, gerçekleri görür.  Bugün sandığa uzanacak ellere 22 gün ver. Cengiz Ergün’ün seçimi kazanacağına olan inancı yüksek seviyede. Her on beş günde bir anket de yaptırıyor. Hepsinde yüzde 60’ın üzerinde bir tablo çıkıyor.

Benim tek korkum, rahmetli Süleyman Demirel’in ‘Tencerenin kaynaması seçimin kaderine etki eder’ sözü. Ekonomide sıkıntı var. Yeni Şafak’ta bir ekonomist güzel yazmış. “Devlet ve bağlı kurumlar iş yapanların parasını öderse piyasa canlanır” diyor. Ben de hesap kitap yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e biraz para musluklarını açması gerektiği görüşündeyim. Can suyu her zaman piyasaya canlılık getirir. Seçim öncesi bir güzellik yap. Benden söylemesi. Takdir senin.

Bugün Şehzadeler Parkı’nın açılış törenine katılacağım. Bu parkı ben gezmedim ama torunum Ertuğrul’un gezip çok beğendiğini biliyorum. Ömer Faruk Çelik başkanla parkta buluşacağız.

Manisalıların ve İslam aleminin Regaib Kandili’ni kutlarım.