İstanbul seçiminin belirsizliği devam ederken Manisa’da başta Büyükşehir olmak üzere Şehzadeler ve Yunusemre’nin yeni meclisinin üyeleri bir araya gelerek, ilk toplantılarını yaptılar.

Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başlamadan önce Kültür Sitesi’ne gittim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geldiğini öğrendim. Yanına gittiğimde AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ve MHP İl Başkanı Avukat Ömer Baysal’la oturuyordu. Üçünün de elini sıktım.

Büyük Başkan Cengiz Ergün “Yenemediniz” dedi. Başkan Ergün, Pazar günü oynanan derbide Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi yenememesini dile getiriyordu. Ben de “Başkan bu teknik direktörlerin hepsini denize atıp kurtulmak gerek. Fatih Terim’in yaptığına bak. Değişiklikte Sinan’ı oyuna alıyor. Allah’tan son dakika Galatasaray gol yemedi” dedim.

Fenerbahçe’li Başkan Ergün haklı olarak, “Alper düzgün vursa galiptik” diyordu. Doğru söze ne denir!

Fatih Terim bir türlü Galatasaray’ı hızlı oynatamıyor. Başkan Ergün’e “Bu hafta yok musun?” dedim. “Doğru. Çarşamba Ankara’ya Genel Merkez’e gideceğim. Hafta sonu da MHP’nin Antalya kampına katılacağım” dedi.

MHP’nin Antalya kampı, Manisa açısından da son derece önemli olacaktır. Çünkü o kampa Türkiye’nin tek MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Manisa gönderiyor.

31 Mart yerel seçimlerinden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çıkan MHP’li Cengiz Ergün’ün, Antalya kampında ilgi göreceğini, tebrikleri kabul edeceğini düşünüyorum.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinlide Mesir haftasında il başkanları ve belediye başkanlarının katılımı ile AK Parti’nin seçim değerlendirmesi için Kızılcahamam’da olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, Kızılcahamam’daki toplantıya milletvekillerini dahil etmedi. İl teşkilatlarını ve seçilen belediye başkanlarını dinleyecek.

Sohbetimiz devam ederken Soma Belediye Başkanı Ali Tulup geldi. Tulup, Ali Filizkan’la DYP’de siyaset yaptığı yıllarda Turgutalp Belediye Başkanı idi. Bu seçimde AK Parti’den Soma Belediye Başkanı seçildi.

Kültür Sitesi ana baba günü gibi. Seçilen ilçe belediye başkanları, büyükşehir meclis üyeleri ilk toplantıya katılmak için Kültür Sitesi’ndeki yerlerini aldılar. Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP İl Başkanı Semih Balaban ile salona geldi.  Kokteyle inen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine Büyükşehir rozetini takıyordu. Toplantı öncesi Kültür Sitesi’ndeki tablo buydu.

Meclis toplantısında ne oldu onu da yazacağım.