Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün spor aşkı her şeyden önce gelir. Manisa’ya tesis açısından yaptıklarını anlata anlata bitmez. 15 branşta sayısız başarılara imza atan sporcuları Büyükşehir Belediyespor bünyesinde barındırıyor. Başkan Ergün gençlerin daha iyi şartlarda spor yapması için çalışıyor. Büyükşehir Belediyesporun kongresine katıldım. Başkan Bora Çaylan yeni yönetimi ile görevine devam. Kongrede Çaylan “FİBA’dan Avrupa kupası ile ilgili davet bekliyoruz” müjdesini verdi. Başkan Ergün “TEK İSTEĞİMİZ yeni Caner Erkinler, Arda Turanlar, Ayşe Begüm Onbaşılar, Mert Şişmanlar gibi başarılı sporcuların Manisa’nın bağrından çıkmasıdır. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler üzerimize düşen görevi yapmaya sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

KONGRE TEVFİK LAV TESİSLERİNDE YAPILDI

Büyükşehir Belediyespor Kulübünün kongresine davet edildi. Basın Danışmanı Cihad Taysi ile birlikte kongrenin alanına geldiğimizde tanıdık simalar ile karşılaştım. Fevzi Açıkel lacivert takım elbise ile görünce yönetimde Onur Örenay ile birlikte olacağını anladım. Yaşar Coşkun, Mehmet Güzgülü ve Azmi Açıkdil ile sohbet ettim. Başkan Ergün ile sohbet ettim. Gelinim Pınar da kongredeydi. Tevfik Lav Tesislerindeki kongrede Büyük Başkan Cengiz Ergün sportif anlamda sezona damgasını Büyükşehir Belediyesporun vurduğuna değinerek “Basketbol takımımızın federasyon kupasıyla Süper Lige çıkması ile başlayan güzel bir sezon yaşadık. Manisa’yı spor şehri yapma çabalarımızda büyük mesafe aldık. Yıllarımı sporun içinde geçiren başkan olarak tesis yapımına büyük önem verdik. Tarık Almış Spor Salonu ve kapalı yüzme havuzu, Mümin Özkasap, Fikri Bayrıl, Necmi Temizel, Ertuğrul Dilek, Tevfik Lav, Halil Onutmak ve Bülent Yelkenci spor tesislerini gençlerimize kazandırdık. 15 branşta sayısız sporcuya bünyemizde barındırıyoruz. Amatör spor kulüplerine 6 milyonun üzerinde destek sağladık” dedi.

BORA ÇAYLAN “CENGİZ ERGÜN YÖNETİMİNDE BELEDİYESPOR BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR”

Divan Başkanlığı Mehmet Güzgülü, divan üyeliklerini Alparslan Ustamehmetoğlu ve Alparslan Kaya’nın yapığı Büyükşehir Belediyesporun kongresinde başkanlığa Bora Çaylan seçildi. Başkan Çaylan “Toplam 15 branşta mücadele eden bireysel sporcular ve birçok Türkiye şampiyonluğu ve madalyalar kazanıp milli forma ile mücadele ederek hepimizin göğsünü kabartmışlardır. Başarıya ulaşmada en büyük desteği Büyükşehir Belediye Başkanımız CENGİZ ERGÜN vermiştir. Sizlere huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bize düşen Manisa’nın çocuklarını daha fazla spor ile buluşturmaktır” dedi.

Tek liste ile girilen genel kurulda yönetim kuruluna Başkan Bora Çaylan, Akif Özer, Ali Caner Vatansever, Engin Altun, Fevzi Açıkel, Gökmen Aytaç, Metin Memiş, Mustafa Pekçetin, Mustafa Yücel, Onur Örenay, Orhan Haşim Elmalı ve Özcan Nalbantlar, Yedek Üyeliklerini ise Yücel Özsoy, Erhan Yavuz, Mehmet Cem Çöllü, Bahadır Belek, Talip Akbaş, Fethi Nazım Obüs, İlhan Emir, Gökhan Aytaç, Tayfun Çaylan, Berkan Kadayıfçılar, Mehmet Toy ve Gökhan Dürgen seçildi. Kongre sonrası Başkan Ergün ile yine beraber oldum. Beni Pendikspor Bodrumspor Süper Lig mücadelesine davet etti. Bu arada ben Başkan Ergün’e “Pendik Süper Lige çıkacak” dedim. Başkan Ergün’ün yanında Engin Anlı ve oğlum Gökmen vardı. Akhisar’da oynanan maçın sonunu da bildim. Süper finali yarın yazacağım.