Yaz tatilimin üç ay sürmesi beni Manisa’dan uzaklaştırmıştı. Bir kez Yavuz Donat üstadın gelişi ile Manisa semalarında görüldüm. Geçen hafta Çarşamba günü de Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Tarımsal Sulama Kooperatif Başkan ve yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda beraber oldum. Başkan Ergün o gün MASKİ’deki toplantısından bu programa katılacağını bildiğim için saat 14.00’da MASKİ’ye gittim. Başkan Cengiz Ergün ile birlikte toplantı salonuna beraber girdik. Başkan Cengiz Ergün beni görünce “Çok şıksın” dedi. Ben de “Başkanım senin de toplantıya öyle geleceğini düşünerek giyindim” deyince gülmeye başladık. Ben de Başkan Ergün’e “Saçlarımı kestirdim” deyip şapkamı çıkardım, beraber yürümeye başladık. “Tatil bitti mi?” dedi “Evet, artık Manisa’dayım” dedim. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geleceğinden bahsetti. Bana  “Ortalıktan kaybolma beraber olalım” deyince “Ne zaman müsait olursanız hazırım” dedim.

SU YOKSA HAYAT YOK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte sulama kooperatiflerine destek programının yapılacağı BESOT konferans salonuna geçtik. Toplantıya Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcıları Ali Öztozlu ve Funda Solak, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Gökhan Çevik, Emre Özünlü ve Erman Aydınyer, Büyükşehir Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları ile MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay ve Sulama Kooperatifleri başkan ve yöneticileri katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı Tarım İl Müdürü Metin Öztürk yaptı. Müdür Öztürk, büyükşehir belediyesi ile yapılan işbirliği sonucunda önemli hizmetler yapıldığına değindi ve destelerinden dolayı Başkan Ergün’e teşekkür etti. Başkan Ergün kürsüye çıktı. Formda bir gününde sulama kooperatifleri başkan ve yöneticilerine tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik önemli çalışmaları anlatmaya başladı. Başkan Ergün iklim değişikliği ve kuraklık tehlikesinin tüm dünyayı tehdit ettiğine değinerek sözlerine başladı ve “Kuraklık ve seller neredeyse her ülkenin gündeminin ilk sırasında yer alıyor. Her ne kadar nehirlerimiz ve göllerimiz olsa da şuan su kıtlığı çeken bir ülkeyiz. 20 yıl önce 50 metrelerden suya ulaşırken, bugün bu seviye 350-400 metrelere kadar indi. Su yoksa, hayat da yok. Büyükşehir uhdesinde 26 adet tarımsal sulama tesisimiz var. 16 bin dekar alanda 1.200 çiftçimize tarımsal sulama amaçlı su temin ediyoruz” dedi.

ELEKTRİK MALİYETİNN ALTINDA SU VERİYORUZ

“Suyun metreküpüne 1 lira 15 kuruş gibi bir bedel alıyoruz. Yani elektrik maliyetinin de altında, sembolik ücretle çiftçimize destek oluyoruz” dedi.

Başkan Ergün daha sonra konuşmasında sulama kooperatiflerine yapılan ve yapılacak olan desteklere yer verdi ve dedi ki “Çiftçimize, üreticimize helali hoş olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Alın teri, altından daha değerlidir. Bu anlayışla büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Köylü milletin efendisidir” sözünün ışığında yanınızda olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.”

Sulama kooperatiflerinin yöneticileri ile işbirliği protokol imzalama töreninde Manisa’nın ilçelerinden gelen başkan ve yöneticiler Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yardımlarından dolayı bol bol teşekkür etti. Yetiştirdikleri ürünlerden armağan ederken bazı sulama kooperatif başkanları Başkan Cengiz Ergün’e konuşmalarında şiirlerle “Sizleri seviyoruz” diye sevgi gösterilerinde bulundular. Kim ne derse desin üç aylık aradan sonra geldiğim Manisa’da büyükşehir belediyesinin bir toplantısına katıldım ve gördüm ki ilçelerde yaptığı her türlü hizmetin karşılığında vatandaşın Başkan Ergün’e büyük desteği sürüyor. Gerisi hikaye.