Geçen hafta Manisa’nın Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Başkentteydi. AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur merkezde hizmetleri ile dikkat çeken iki belediye başkanı Çerçi ve Çelik’i ağırladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i Adalet Bakanı ile buluşturdu. Ziyarette Murat Baybatur ile birlikte İsmail Bilen ve Tamer Akkal da bulundu. Manisa’nın çehresini değiştirecek projeleri ile de Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Şehircilik ve İklim Bakanlığı altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Umut Naci Baykan’ı ziyaret etti. Görüşmelerinin olumlu geçtiğini Başkan Çelik’ten birlikte olduğumuzda öğrendim.

BAŞKAN ÖMER FARUK ÇELİKİ’İ ZİYARET

Perşembe günü aşçı Bahattin’in orda oğlu Mustafa ve Gürkan ile seçimler üzerine konuştuk. Sonra Mustafa ile birlikte sohbet etmeye başladık. Ben Ömer Başkan Ankara’da dedim. Mustafa kardeş ise “Yok Ömer Başkan döndü” dedi. Telefona sarıldı. Ömer başkanı aradı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e “Duayen gazeteci Ertuğrul abi ile müsaitsen kahveni içmeye geleceğiz” dedi. Telefonu kapattı. Birlikte başkanın makamına gittik. Ömer Başkan bizi karşıladı. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve Şehzadeler AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu ile birlikte toplantı yaptığını anladım.

ANKARA YOLUNDA RAHATSIZLANDI

Başkan Çelik’e ne zaman döndün diye sordum. Salı akşamı döndüğünü Başkente giderken rahatsızlanıp Polatlı’da serum yiyerek bir süre istirahat ettikten sonra gittiğini anlattı. Bende “Başkan geçmiş olsun” dedim ve “Başkentte ne var ne yok” diye sordum. Başkan Ömer Faruk Çelik Başkentten iyi izlenimlerle döndüğünü söyledi. Tabi ülkede gündemin sıcak menüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçimlerin yapılmasını açıklaması olunca Başkan Çelik’in makamında seçimler üzerine analizler yapmaya başladık. AK Partide birer dönem il başkanlığı yapanlarla iki dönem belediye başkanlığı görevlerini yürütenlerde 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı olamayacaklarını öğrendim. Bu durumda Manisa’daki iki belediye başkanı Çelik ve Çerçi’nin görevlerine devam durumu çıktı ortaya. Bu seçimler Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında kıran kırana geçecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oylar ile milletvekili oyları arasında farklar olacağı düşüncemi Başkan Çelik’e de söyledim. Başkan Ömer Faruk Çelik ise seçim sürecinde ve sandık başında bu durumun değişebileceğini belirtti. Şu anda Manisa Milletvekili sıralamasında birinci sırada Murat Baybatur’un olacağını söyleyebilirim o kadar.