Manisa Büyükşehir Belediyespor’a başkan seçildikten sonra kendi ve yönetimi ile kulübe şampiyonluklar yaşatan Mevlüt Aktan’ı Pazartesi günü aradım. Telefonu açar açmaz ‘Ertuğrul abi İsveç’teyim milli maça geldim’ dedi.

Bende; ‘Manisa Büyükşehir Belediyespor’a uğurlu gediğin gibi inşallah milli takımada uğurlu gelirsin’ dedim. Daha sonra Çapala Mehmet ile buluşup yemeğe çıktık. Milli maçı Çapala Mehmet ile izledim. Rusya maçı sonrası spor basını Lucescu’yu hedef tahtasına oturtmuştu.

Lucescu’nun kariyerini tartışmak bile bana göre ayıttır. Senelerdir 3 büyüklerin başına gelsin diye yapmadığımız kalmadı. Galatasaray ve Beşiktaş serüvenleri başarılar ile dolu. Ukrayna’da yaptıkları ortada. Ama Türkiye’de sonuçlar kötü gidince fatura birilerine kesiliyor. Çapala Mehmet ile oturduk Manisa siyasetinde neler oluyor konuşurken maç başladı.

Maça iyi başlamıştı milli takım. Genç bir jenerasyon yakalamıştık. Yenilenme süreçleri sancılı olur. Milli takımda da bu sancıları yaşıyor olmasına rağmen İsveç’te oyunun hakimiyetini ele aldık. Ama defansımız gerçekten çok defolu.

İlk tehlike atak kalemizde gol oldu. İkinci yarı başladı İsveç muhteşem bir gol ile sonucu 2-0 yapınca eyvah dedim. Fark olacak. Ama Milli takım oyunu bırakmadı ve muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Emre Akbaba oyuna girerek oyunun kaderini değiştirdi. Attığı iki gol ile galibiyeti getirdi. Zor günler geçiren ülkemize bu galibiyet moral oldu.

Hedef tahtasındaki Lucescu derin bir nefes aldı. En önemlisi Türk milleti tekrardan Milli takımına ısındı, benimsedi. Gencecik tertemiz çocuklar günahıyla sevabıyla iyi niyetle mücadele ediyorlar. Bu takımın üstüne gidilmeli. Artık papaz diyeceğiz isimler Milli takıma çağırılmamalı. Uçakta gazeteci döven değil forması çekildiği halde ayakta kalıp mücadele eden oyuncuları sahada görmek bizleri mutlu ediyor. İnşallah bu olumlu hava devam eder Milli takım gelecek yıllara damga vurur.