Yazılarımda hep bahsediyorum. Süper Lig bu sene çok çekişmeli diye. Her hafta başka heyecan. Sürpriz sonuçlar. Geçtiğimiz sezonlara göre şampiyon adayları daha fazla. Ama Beşiktaş hepsinden ayrılıyor. Ligde istemediği sonuçlar alsa da Avrupa yüz akımız oluyor. İlk defa bir Türk takımı şampiyonlar ligi gruplarından lider çıktı. Bu gurur Şenol Güneş ve oyuncuların. Herkesin gruplar çekildiğinde Beşiktaş’ın işi kolay değil demişti. Ama Şenol Güneş’in takımı Avrupa’yı dize getirdi. Namağlup yoluna devam etti. 

KASASINI DOLDURDU 

Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koyduğu performansla grubu lider bitirmeyi garantileyen Beşiktaş, kasasını da doldurdu. Devler Ligi'ne katılım bedeli olarak 12 milyon Euro almaya hak kazanan siyah-beyazlılar grupta aldığı 3 galibiyet için toplam 4.5 milyon Euro, 2 beraberlik için de toplam 1 milyon Euro kazandı. Porto karşısında alınan 1-1'lik skorla birlikte grupta liderliği garantileyen ve bir üst tura yükselen siyah-beyazlılar, kasasına 30 milyon TL'ye yakın bir meblağ koyacak. Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki performansıyla 100 milyon TL'ye yakın bir kazanç elde etmiş oldu. Başkan Fikret Orman’a da bu bağlamda tebrik etmek lazım. İşini bilen tüccar misali kriz içinde ki bir Beşiktaş’tan Avrupa devi bir Beşiktaş yarattı. 

CENK’E HAYRAN KALDIM 

İngiliz kulüplerinin transfer listesindeki Cenk Tosun, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5. maçında da beni büyüledi. Rakip savunma karşısında çok etkili oynayan milli golcü, Talisca'nın attığı golde tribünleri ayağa kaldırdı. Cenk, Porto deplasmanı ve Monaco deplasmanında attığı 3 golle Avrupa kulüplerinin dikkatini çekiyor. Devre arası Beşiktaş Cenk’ten iyi bir para kazanabilir. 

Beşiktaş tarihin ilk kez şampiyonlar liginde son 16’a kaldı. Bakalım Beşiktaş’ın formda performansı Şubat ayında da devam edecek mi? Son 16’da çıkacak rakip karşısında Beşiktaş’ın hangi seviyede olduğunu daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.