Geçen hafta ezeli rakibi Fenerbahçe’yi evinde yenerek taraftarlarına mutlu bir hafta geçirten Galatasaray, sahasında Hatayspor’a gol yağdırdı. 8’de 8 yaptı. Zirve mücadelesinde cumartesi günü Kartal, Konya’da son saniyelerde kanatlarını çırpmayı başardı. Yaralı Trabzon, puan cetvelinde üçüncü sıradaki Başakşehir’i sahasında kalecisi Volkan’ın hatalı yediği golle yenerek üzerinde dolaşan karabulutları bertaraf etti. Bana göre haftanın en keyif veren maçı Adana Demirspor ile Ankaragücü karşısında geçti. Adana maçı 3-1 kazandı ama Ankaragücü müthiş bir futbol oynadı. Kaçırdıkları ve sayılmayan golleri ile haftaya damgasını vuran takımdı.

CİMBOM TAM GAZ

Süper Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray zirvede dört köşe. Hatay’ı Kerem, Juan Mata’nun iki gol ve Gomis’in golleri ile farklı geçen Galatasaray’da şampiyonluk şarkılarını başlattı. Bu sezon Hatay’a 7. golünü atan Gomis geçen sene ile bu sezon arasındaki farkı şöyle anlattı “İyi bir hava yakaladık. Geçen sene bu yoktu. Bunun temel nedeni yeni yöneticilerimiz Dursun bey, Erden bey, Cenk bey, Okan hoca ve ekibi bunun nedeni. Erden bey güzel atmosferi yarattı. Kardeş gibiyiz” Bu maçta Kerem kendisini fark ettirdi. Galatasaray’ın üç golünün hazırlanışında İcardi’nin net dokunuşunu seyrettim. Süper Ligde Volkan Demirel ile silkinişe giren Hatayspor’un Galatasaray karşısında kötü oynadı diyemem. Açık futbolu ile sık sık Galatasaray kalesinde görünen Hatayspor nazar değmesin kaleci Muslera’ya ilk 45 dakika takıldı. Galatasaray’ı Kerem 9.dakikada attığı golden sonra Volkan Demirel’in takımı çok zorladı. Televizyonda maçı sıkıntı içinde izlerken ilk yarının uzatmalarında Nef Stadında sahneye yıldız futbolcusu Mata çıktı. Attığı 2 golle Cimbom’un soyunma odasına rahat nefes alarak girmesini sağladı. Gomis’in girer girmez ikinci yarıda attığı müthiş gol tribünleri dolduran taraftarlara erken şampiyonluk türküleri söylenmesine yol açtı. Bence sevinç güzel ilk yarının lideri Galatasaray ama bunun bir ikinci yarı devresi var. Fenerbahçe’yi yabana atmıyorum. Ama bu haftada Aslan’ın kükreyişinin devamından mutluyum.

BEŞİKTAŞ VE TRABZON

Zirve yarışından kopmamak içi çaba harcayan geçen yılın şampiyonu Karadeniz fırtınası Trabzon kendi gibi aynı durumda olan İstanbul Başakşehir’i evinde 1-0 yenerek kendine geldi. Trabzon’un galibiyetinde rakibinin kalecisi Volkan’ın yediği golde bariz hatası vardı. Beşiktaş’ta ise Konya deplasmanındaki 90 dakikalık kabus dolu anlar uzatmalarda attığı golle sevince döndü. Üç puanı Konya’da kazanan Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş ve futbolcuların sevinçleri görülmeye değerdi. Bu hafta Trabzon hem kendini hem de Galatasaray’ı sevindiren bir galibiyet aldığını Başakşehir karşısında yazmam gerekiyor. Okan Buruk üst üste 8 galibiyet barajına ulaşıp alkışları topladı. Galatasaray dolu dizgin yoluna devam ediyor.

YAŞ GÜNÜ KUTLAMALARIM UZUN SÜRDÜ

Bu yılki yaş günü kutlamaları uzun sürdü. Oğlum Gökhan, gelinim Gözde, torun Ertuğrul ve eşim Nermin Hanımla birlikte Atlantis Sitesindeki evlerinde de yaş günü kutlaması yaptık. Gelinim Gözde mükellef bir sofra hazırlamış. Birlikte olduk. Torun Ertuğrul, “Dede evi gezdireceğim” dedi. Elimi tuttu yeni evlerini gezdirdi ve benim yaş günü hediyemi verdi. Bende ilk defa gitmiştim. Hoşuma gitti. Torun Ertuğrul hala Fenerbahçe’yi yenmenin keyfini sürüyor bir Galatasaraylı olarak. Manisa’nın emlak danışmanlık dalında başarılı iş insanı İsa ve sağ kolu Selma hanım da yaş günümü hediyeleri ile kutladılar.

YILLAR SONRA ERDİNÇ YUMRUKAYA İLE

Bu arada uzun yıllardan sonra Erdinç Yumrukaya benim yaş günümü kutladı. Birlikte pasta kestik. Palet’i işleten Yusuf ve Sakallı Nusret de bir yaş günü kutlaması yapmak istediler. Kendilerine teşekkür ettim. Oğlum Gökmen ve kızım Sinem de aynı duygular içinde olduklarını söylediler. Teşekkürlerimi sundum. Ben yaş günü kutlamalarından yıllardır uzak kalmaya özen gösterirken bu yıl öyle olmadı. İYİ Parti İl Başkanlığına veda eden Hasan Eryılmaz da basınla beraber yaptığı kahvaltıda yaş günümü pasta keserek kutladı. Herkese teşekkürler. Yeni yaşıma moralle ve heyecanla girdim. Allah daha nice sağlık içinde yaş günleri nasip etsin diyorum.