İYİ Parti Manisa İl Kongresini izledim. Pazar günü ortak liste ile girmesi beklenen Ali Zafer İksir, Tunç Özsoy ve Erhan Dumlu’nun kendi listeleri ile yarıştığı seçimi milletvekili adayı olmak için yarışta bulunmayan Hasan Eryılmaz’ın desteklediği Avukat Ali Zafer İksir delegelerin 326 oylarıyla Manisa İYİ Parti İl Başkanı oldu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uysal’ın da katıldığı İYİ Parti 3. Olağan Kongresinde Tunç Önsoy 180, Erhan Dumlu da 88 oy aldı. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olduğu gibi Avukat Ali Zafer İksir’in İYİ Parti İl Başkanı olacağını bir ay önce yazmıştım. Tahminim tuttu. Hem de açık ara farkla. Avukat Ali Zafer ‘in zaferini kutluyorum.

HEYECAN VARDI

İYİ Parti’nin il Başkanlığı seçiminin yapıldığı Kültür Sitesinde kalabalık ve heyecan vardı. Kongre yapılan alanda bir tur attım. Öğle vakti kongre başlamamıştı. İl ve ilçelerden birçok tanıdık sima ile karşılaştım. Millet İttifakının büyük ortağı CHP İYİ Partinin il kongresine desteğini gösteriyordu. Ben salonda iken Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Şehzadeler CHP İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ile birlikte Lale Salonuna doğru yürüyorlardı. İl başkan adaylarından Avukat Ali Zafer İksir ve Tunç Önsoy ile karşılaştım. Her ikisine de başarılar diledim.

HASAN ERYILMAZ’IN HEDEFİ MİLLETVEKİLİ OLMAK

İYİ Parti il kongresinde üç adayın konuşmasından sonra İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz son konuşmasını coşkulu delegelerin önünde yaptı. Eryılmaz “Kıymetli Genel Başkanımızın uygun görmesi halinde onun yanı başında onun yolunda Manisa’ya, partimize, milletimize Ankara’da yüce mecliste hizmet etmek istiyorum” dedi. Hasan Eryılmaz’ı iyi tanıdığımı sanıyorum. Baştan beri yani 4,5 yıl önce İYİ Partinin il başkanı olduğu günden bugünlere kadar hedefinin İYİ Partiden Manisa milletvekili seçilerek Ankara’ya meclise gitmek olduğunu her zaman açık açık beyan etmişti. Kongrede beni Genel Başkanı Yardımcısı Rıdvan Uz ile tanıştırdı. İYİ Parti’de Manisa gözle görülür bir ilerleme görülüyor.

GELİNİM GÖZDE YÖNETİMDE YER ALDI

Kongreye öğleden sonra oy kullanılmaya başlandığında Çapala Mehmet ile tekrar gittim. Gelinim Gözde, kardeşi Sadık ile salondaydı. 40 yıllık dostum, gelinim Gözde’nin dedesi Ahmet Çayırlı’da kongreye katılanlar arasındaydı. Parti için birlik beraberliğin önemli olduğunu ifade etti. Kendisi de önümüzdeki günler de Milletvekilli aday adaylığını açıklayacak.

Daha sonra Yunusemre İYİ Parti İlçe Başkanı Tufan Akan ile göz göze geldik. “Durum nasıl?” dedim. Tufan Akan da “Başkan Ali Zafer İksir ile seçimi farklı kazanacağız” dedi. Sandıklar 17’de açıldıktan sonra üç adayın taraftarları da oyların sayılmasını heyecanla izlerken Çapala Mehmet “Sarı listeler önde” dedi. Sarı liste Avukat Ali Zafer İksir’in listesiydi. Sonunda sonuçlar açıklandığında Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’ın dediği gibi İYİ Parti Manisa İl Başkanlığını 326 delege oyu ile Avukat Ali Zafer İksir açık ara kazandı. Milletvekili aday adayı olacak olan Hasan Eryılmaz’ın desteklediği Ali Zafer İksir ezici bir seçim zaferi kazandı. Böylece Eryılmaz kongrelerin hepsini kazanmış oldu.

Önümüzdeki günlerde İYİ Parti’de trafik iyice artacak. Hasan Eryılmaz Milletvekilli aday adaylığını açıklayacak. Bahsettiğim gibi Ahmet Çayırlı bu yola çıkacak. Kulağıma birçok isim daha geliyor. İYİ Parti’ye teveccühü olduğu ortada. Bu seçimde Ali Zafer İksir’in karşısında yer alan ekibin kaybetmesi ile Hasan Eryılmaz muhalifleri ağır bir yara almış oldu.

BU NİŞAN DÜĞÜN GİBİ OLDU

Manisa Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi dostum Mehmet Ardıç’ın biricik kızı Aleyna Ardıç’ı İzmir Mordoğan Efes Pilsen distribütörü Mehmet Levent Arıkan’ın oğlu Onur Arıkan ile nişanlandı. Balçova Ekonomi Üniversitesinin karşısındaki Margeez Restoran Kafede yapılan nişan töreninde gençlere yüzüklerini CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel taktı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP’den milletvekili aday adayı Semih Balaban, iş insanı Lale Erdoğan ile iki ailenin yakınları Aleyna ve Onur’un arkadaşlarının katıldığı nişan töreni bir anda orkestra eşliğinde eğlence doruklara çıktı. Nişana katılanlara bu nişan düğün gibi oldu dedirtti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’nın çiçek gönderdiği gecede CHP Meclis Üyesi Mehmet Ardıç’ın mutluluğu gözden kaçmıyordu. Nişan yüzüklerini takan CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel de evliliğe ilk adımı atan gençlere altın taktı. Aleyna ve Onur’a mutluluklar dileyen Özel “Nikah şahidiniz de olacağım” dedi. Bende genç çiftlere mutluluklar diliyorum.