Üstat Yavuz Donat Manisa’da üç gün kaldı. Esnafın durumunu, Karaköy semtinde öğrenmeye çalıştı. Şoförler Cemiyeti’ni, Kızılay’ı da ziyaret etti. Manisa izlenimlerini Sabah’taki köşesinde yazdı ve Manisa’dan ayrıldı. Ver elini Elazığ’a. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cemil Çiçek ile birlikte oldu.

Ben sizlere Manisa’daki son gününü yazacağım. Çarşamba sabahı Hilton otelinde kahvaltımızı yapıp Şoförler Cemiyeti’ne gittik. Başkan Salih Karaağaç, Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Açıkel karşıladı. Şoförlerin sorunlarını Başkan Karaağaç, üstat Yavuz Donat’a anlattı. Güzel bir sohbet oldu. Sonra Manisa’nın esnafının, siyasetin kalbi durumundaki Karaköy semtine gittik. Bizim Mehmet’in eşi ile birlikte yönettiği iddia bayine Yavuz Donat’la gittik. Üstat Donat, şans oyunları oynadı. Hayırlı olsun dedik. Karaköy’ün mırmırlarından Berber Ali’ye uğradık. Aydın Besen de oradaydı. Ben tıraş oldum. Berber Ali, Yavuz Donat’a kendi üslubu içinde ülke siyasetini değerlendirdi.

Sonra futbola hizmeti olan Kasap Emin’e ve Şerif Gül’e uğradık. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler de geldi. Birlikte Manisa Kızılay’a gittik. Başkan Atilla Efendi yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Müdür İsmet Nardal’la sohbet ettik.

Ve Yavuz Donat, “Manisa’ya ‘veda zamanı’ geldi.” dedi. Bu arada Palet’i işleten Yusuf ve Nusret, Yavuz Donat’ı misafir ettiler.

Ben yılların dostunu İzmir Havaalanına bıraktım. Sonbaharın güzel günlerini değerlendirmek için Çeşme Ildır’a eşim Nermin hanımın yanına döndüm. Havalar iyi, Ekim başı Manisa’ya döneceğim. Bu arada haftaya Cumartesi günü evlenecek olan Olay Gazetesi’nin sayfa sekreteri Pelin ile Onur’un nikah törenine gelmeye çalışacağım.