Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli deprem bölgesinde Osmaniye’de incelemelerde bulundular. 12 günde kurulan konteyner kenti ziyaret ettiler. Cumhur İttifakının liderleri Erdoğan ve Bahçeli ihmali olanlardan hesap sorulacağını dile getirerek “Kentsel dönüşümümüz olmazsa olmazımız. Kalıcı konut inşaatı için çalışmalar başladı. Bir yıl içinde konutları bitireceğiz” dediler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Ne sandıktan kaçarız ne de demokrasiyi yok sayarız. Felaketin izlerini ortadan kaldırmak yeni bir hayatı tekrar inşa etmek için gayret sarf ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesindeki illere ikinci defa geldi. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve yönetimindeki tüm arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. Başkan Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin deprem bölgesindeki izlenimlerinden başkanlık ve milletvekili seçimlerinin zamanında yapılacağı kanısı bende hakim oldu. 14 Mayıs’ta seçimin yapılacağı her geçen gün arttığını görür gibiyim. Devlet her türlü şartlarda seçimi yapacak. Öyle görünüyor. Tabi ki siyasette 24 saat çok önemli. Yarının ne olacağını bilemiyoruz. Asrın felaketi ülkemizde büyük acılara can ve mal kaybına 10 ilde hayatı durduracağını bilebildik. Herkes şimdi doğan afet karşısında ahkam kesiyor. Millet İttifakı seçimde seçim dediğine göre tek çare sandığı seçmenin önüne koymak. Başkent kulislerinde seçimin zamanında yapılacağı söyleniyor. Önümüzdeki hafta EYT çıkarılır. Sonra da seçim kararı alınır.

ADIYAMAN’DA BAŞKAN ÇELİK VE TANRIVERDİ DEPREMZEDELERLE BİRLİKTE

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ikinci kez gittiği deprem bölgesinde Adıyaman’da kurdukları yemek çadırında her gün 5 bin kişiye sıcak çorba ve yemek hizmeti sunmaya devam ediyor. Üç dönem Manisa milletvekilliği yapan Hüseyin Tanrıverdi Adıyaman’da Manisa Şehzadeler Belediyesinin yemek dağıtım çadırında Başkan Çelik ile bir araya gelerek depremzedelere sıcak çorba dağıttılar. Ulaşım Bakanı Karaismailoğlu ile de Başkan Çelik bir araya geldi. Tanrıverdi ile telefonda görüştüm. Sesi gidip geldi. Bir süre deprem bölgesinde olacağını bana söyledi. Başkan Çelik’in dönmesi bekleniyor. Belki de bugün yazımı okuyucularım okurken Başkan Çelik Manisa’ya dönmüş olabilir.

YUNTDAĞI’NDAKİ TALU ÇİFTLİĞİ DEPREMZEDELERE YARDIM ELİNİ UZATIYOR

Yuntdağı’nda 2000 büyük baş hayvanın beslendiği günde 15 tona yakın süt üretilen Talu Çiftliğinin sahiplerinden Osman Talu ile birlikte oldum. Organize Sanayi Bölgesindeki Yusuf’un işletmesini Sakallı Nusret’inde şefliğini yaptığı Palet’te. Ünlü iş insanı Osman Talu’dan deprem bölgesine yapılan yardımları dinledim. Talu ailesinin Mersin’de yapımına devam eden enerji santralinin inşasında ekipmanlar ve çalışanların Kahramanmaraş’taki depremin oluşundan kısa süre içinde deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına katıldığını Osman Talu bana Yusuf Beye ve Sakallı Nusret’e anlattı.

PEYNİR VE ET NEDEN PAHALI?

İş insanı Osman Talu’ya Palet Restoranda şunu sordum “ Bugün peynir ve et her geçen gün neden zamlanıyor?” Osman Talu “Üzülerek söylüyorum peynirdeki fiyatlar anormal. İki yıllık buzlukta bekletilen ucuza mal edilen peynir ne yazık ki bugünlerde süte yapılan zamlar oranında fiyatla arttırılıyor. Bunun adı fırsatçılıktır. Ette de durum hemen hemen aynı” dedi. Talu Yunusemre Kaymakamlığı ve Şehzadeler Belediyesi aracılığı ile depremzedelere gıda yardımı yapacaklarını söyledi.

İSA ÖZDEMİR DE DEPREMZEDELERE YARDIM EDİYOR

Osman Talu ile sohbetim devam ederken emlak sektöründe büyük ilerleme kaydeden iş insanı İsa Özdemir de çalışanları ile Palet’teydi. Osman Talu ile İsa Beyi tanıştırdım. Sağ kolu Selma Kadak’ta geldi. İlk andan itibaren deprem bölgesinde kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmak için inşaat ekipmanlarını seferber ettiğini söyledi. Kara gün dostu herkese teşekkürler.