Deprem felaketi nedeni ile ertelenen maçlar oynandı. Hafta sonu süper lig geriye dönüyor. Erteleme maçında Fenerbahçe Kadıköy’de Konyaspor’u farklı yenip zirve yarışını sürdürdü. Fenerbahçe-Konya maçında Türk futbolunun kalbi depremzedeler için attı. Başkanların birlikteliği Kadıköy’de başladı. Dolmabahçe’de devam etti. Zor günde Fenerbahçe kolay maç kazandı. Maça Fenerbahçe formalarının reklam yerlerine depremde etkilenen illerin isimleri yazılıydı. Sarı lacivertli takım kritik karşılaşmada Valencia’nın önce penaltıdan sonra klas vuruşu ile ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi. Konyaspor’un 10 kişi kalması ile ikinci yarıda evinde güle oynaya rakibine King ve Szala ile iki gol attı. Fenerbahçe Kadıköy’de bu maçta kendine yüksek enerji sağladı.

MEŞİN YUVARLAK İSTERSE

Fenerbahçe golleri attıkça bizim canımız Türkiye pankartını sahada futbolcular gösterdiler. Deprem felaketi sonrası ilk maçları oynamak her takım için çok zordu. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Fenerbahçe kolay kazandı. İyi oynadı diyemeyiz ama iyi pas yaptı. İyi savunma yaptı. Valencia gibi ne zaman neyi yapacağı belli olmayan golcüsü ile maçı ilk yarıda kopardı. Futbolda topun istediği olur denen bir duruma şahit olduk Fenerbahçe Konya maçında. Fenerbahçe’nin kazandığı penaltıda Valencia’nın vuruşu iki yan direğin içine vurarak filelerle buluşturdu. King’in üçüncü golünde de meşin yuvarlağın canı filelerle buluşmak istedi. Fenerbahçe her şeyi ile ciddi oynadığı bir maçı kazanarak süper ligin dönüşüne hazır olduğunu tribünleri dolduran seyircisine gösterdi.

BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM

Dolmabahçe’de Beşiktaş Antalya maçının 4. dakikası 17. saniyesinde oyun durdu. Hoparlörlerden Ayten Alpman’ın Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısı yükselirken tribünlerden depremzede çocuklara taraftarlar oyuncaklar atarken duygu seli yaşandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve sahadaki futbolcuların göz pınarlarından yaşlar akıyordu. Duygusal anlar 9 dakika kadar sürdü. Tribünlerde “Siz üşüdükçe biz de üşürüz” pankartını televizyonda seyrettim. Beşiktaşlı futbolcuların formalarında depremden etkilenen illerin isimleri vardı.

SESSİZ GECE

Böyle duygusal bir ortamda Beşiktaş Antalya ile berabere kaldı. Erteleme maçında Beşiktaş tek kale oynadı dersek abartma sayılmasının ilk yarıda Antalya bir geldi pir geldi. Veysel’in kafasını kaleci Mert son anda kurtardı. Sonra maçın bütün bölümünde Beşiktaş muhteşem seyircisi önünde gol atmak için çalıştı. 38 kez Antalya ceza sahası içine giren Beşiktaş’ın ataklarında ilk defa süper lig maçında Antalya kalesini koruyan Ataberk devleşti. 80.dakikada Salih Talha kafa ile meşin yuvarlağı Antalya kalesinin fileleri ile buluşturdu ise de gol VAR’dan elle oynama ile geri döndü. Sonra Cenk Tosun’un kazandırdığı penaltıyı yine gecenin yıldızı kaleci Ataberk Cenk Tosun’un vuruşunu da kurtardı. Cenk Tosun da kariyerinde ilk defa penaltı kaçırmış oldu. Hani derler ya olmayınca olmuyor. Bu maçta siyah beyazlı formayı giyen her futbolcu canla başla oynadı. Gol alanlarında çok fırsat yakaladı ama olmayınca olmuyor değil mi? Beşiktaş için Antalya maçında geçerli oldu. Ertelenen maçlar oynandı. Bu hafta süper lig geriye dönmüş olacak. Hayat devam ediyor.