Manisa geçen hafta büyük bir basketbol şölenine ev sahipliği yaptı. FIBA  Europe Cup grup elemeleri heyecanını Manisalı basketbol severler üç gün boyunca  Muradiye Spor Salonu’nda yaşadı.

Portekiz’in Porto ve Litvanya’nın Nevezis Optibet takımları ile tarihi maçlar oynayan Manisa Büyükşehir Belediye Basketbol takımı her iki rakibini de yenerek ilk kez mücadele verdiği Avrupa kulvarında adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Ben artık maçları televizyondan takip ettiğim için bu iki maçı da salonda izlemedim. Çünkü evimde maç keyfine alıştım. Ama Manisa Büyükşehir Belediyespor’un bu tarihi zaferini ekrandan takip ettim. Bir Manisalı olarak böylesi bir heyecanı basketbol severlere yaşatan Manisa Büyükşehir Belediye  Başkanı Cengiz Ergün’ü yürekten kutluyorum . Tabi ki Kulüp Başkanı Bora Çaylan, Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik heyet ve sporcuları da unutmamak lazım. Gerçekten büyük bir başarı öyküsüne imza attılar. Başkan Ergün futbol da Manisa’ya süper ligi armağan etmişti. Şimdi de Basketbol da tarih yazıyor. 7 yıl gibi bir sürede 2.Lig, 1. Lig derken geçen yıl Süper Lige çıkan basketbol takımı ilk yılında Avrupa Kupalarına kadar uzandı. Darısı bu sene Manisa Futbol Kulübünün başına diyorum. İnşallah gelecek sene Manisa Futbol Kulübü de süper lige çıkararak bir büyük başarıya daha imza atar.

Manisa bir basketbol şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Başkan Cengiz Ergün’de Manisalılar ile birlikte basketbol takımının maçlarını büyük bir keyifle takip ediyor. İki maçta da hafta içi olmasına  rağmen salon tıklım tıklım doluydu. Manisalılar bu tarihi ana ortak olmak için takımlarını yalnız bırakmadı. Manisa protokolü de bu heyecana kendini kaptırmış durumda. Başkan Cengiz Ergün ile birlikte Valimiz Enver Ünlü, Jandarma Komutanımız Zafer Tombul, Başsavcımız Kurtca Eker, Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Beşok, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Ocak İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Sosyal Sigortalar Kurumu İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, Başkanvekili Engin Anlı bu sevince ortak olan isimler. Benim televizyon ekranından gördüklerim bu şekilde. Görmediklerim kusuruma bakmasın. Bir de benim gibi bu heyecanı televizyon ekranından takip eden bir isim daha var. O da Manisa MHP Milletvekili Erkan Akçay. Meclis çalışmaları nedeniyle bu önemli iki maçı seyredemeyen Akçay, maçtan sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü telefon ile arayarak tebrik etmiş. Yine Porto maçına gelemeyen Manisa Valisi Enver Ünlü ve Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’da bu tarihi zafer için Başkan Ergün’e telefon açarak tebrik etmişler.

Potanın Tarzanları Avrupa’da ilk aşamayı geçti, gruplara kaldı. Şimdi hedef gruplardan bir üst tura çıkmak. Başkan Cengiz Ergün’ün olduğu yerde hedeflerin bitmediğini her zaman söylerim. Bora başkan işin zor. Benim tanıdığım dostum Cengiz Ergün, senden ve ekibinde ilk sene de olsa Avrupa kupasını ister. Haberin olsun. Bir parantez de iki gün boyunca Muradiye Spor Salonu’nu dolduran Manisalı basketbol severlere açmak lazım. Bu zorlu iki günde potanın Tarzanlarının yanın da oldular, desteklerini esirgemediler. Tribünlerde gençleri, çocukları, aileleri gördükçe çok mutlu oldum. Başkan Cengiz Ergün’ün basketbola yaptığı yatırımın ne kadar doğru olduğuna hak verdim. Umarım Manisalılarda bu heyecanı yaşatan Başkan Ergün’e teşekkür ediyorlardır. Bir şehre böylesine bir heyecan bir kolay kolay yaşatılmaz. Böylesine spor aşkı olan bir Büyükşehir Belediye Başkanı da kolay kolay bir şehre nasip olmaz.