Şanlıurfa ve Adıyaman’da vatandaşlar depremin ardından dün de sel felaketi ile karşı karşıya kaldılar. Aşırı yağışlar yüzünden 14 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Afet üstüne aft yaşarken hayat devam ediyor. 14 Mayıs’ta ülkemizin kaderini belirleyecek seçimlerde siyasi partilerde hareketlilik göze çarpıyor. Parlamentoda Manisa’yı temsil etmek isteyenler çeşitli partilerin kapısını çalarak milletvekili aday adayı müracaatlarını hızlı bir şekilde yapmaya başladılar. Yoğunluk nedeni ile AK Parti milletvekili aday adaylığı süresini 22 Mart’a kadar uzattı. Teamül yoklaması haftaya kaldı.

BİLAL DEMİR BASIN İÇİN ÇALIŞMA SÖZÜ VERDİ

Çarşamba günü Aydın Besen ile Gazeteciler Cemiyetinin yolunu tuttuk. AK Partiden milletvekili aday adayı olmak için Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden genç bürokrat Manisa basınının yakından tanıdığı Bilal Demir’in ilk ziyareti Manisa Gazeteciler Cemiyetine yapacağı için Kültür Sitesinin önüne gittik. Başkan Ali Filizkan yönetimi ve yerel medyada gece gündüz çalışan Ahmet Ünsal ve Cüneyt Çelik ile karşılaştım. Bir süre sonra Bilal Demir tatlı yiyip tatlı konuşalım misali çikolata paketi ile cemiyete geldi. Başkan Ali Filizkan ve bendeniz Bilal Demir ile ilgili birkaç söz söyledik. Sonra Bilal Demir kendini meslektaşlarına anlatmaya başladı. Basının sorunlarını en iyi bildiğini söyleyen milletvekili aday adayı Bilal Demir “Seçilirsem parlamentoda basının sorunlarının çözülmesinin takipçisi olacağım” dedi. Ben de Bilal Demir’e “Alnını yazılmışsa olursun, yolun açık olsun” dedim. AK Partide Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da görevinden istifa ederek aday adayı oldu. Manisa’nın yetiştirmiş olduğu genç bürokratlardan Dr. Kübra Dindar Demiray da Manisa’dan aday adayı.

MHP’DE İLK ADAY SALİHLİ’DEN

Dün partide taraftarlar ile bir araya gelerek açıklamasını yaptı. MHP’den aday adaylığı için müracaat Salihli ilçesinden geldi. Salihli Belediyesi MHP Meclis Üyesi Yunus Candan görevinden istifa ederek MHP’nin Manisa’dan ilk milletvekili aday adayı oldu. Yunus Candan Manisa MHP’nin genç dinamik il başkanı Cüneyt Tosuner’i ziyaret etti ve gösterilen ilgiden dolayı Başkan Tosuner’e teşekkür etti. MHP Genel Başkanı Bahçeli bu hafta sonu belediye başkanları ile Antalya’da bir araya gelecek. Seçim stratejisi belirleyecek.

İYİ PARTİDE HAREKETLİLİK ÇOK FAZLA

İYİ Parti İl Başkanı Ali Zafer İksir Çarşamba günü Ankara’da İYİ Parti Genel Merkezinde milletvekili aday adayı Hasan Eryılmaz ile beraberdi. Partiye katılanların rozetleri takılacaktı. Manisa’da sivil toplumda tanınan eski Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, iş insanı Ahmet Karadağ ve Prof. Dr. Mehmet Koç’un partiye katılma töreninde rozetleri Genel Başkan Meral Akşener taktı. İYİ Parti de bazı illerde aday yoklaması yapılması için Meral Akşener’e yetki verildiğini öğrendim. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir’den de doğrulattım. Hasan Eryılmaz’la konuştum. İYİ Parti’de Manisa’da ön seçim yapılma ihtimalinin de şuanda olmadığı bilgisi bana ulaştı.

AHMET ÇAYIRLI

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Başkanlığı yapan Ahmet Çayırlı’yı 50 yıla yakındır tanırım. Adalet Partisinde siyaset yaptığım yıllarda Ümit Canuyar abimin ekibindeydi. Ahmet Çayırlı da İYİ Partiden Manisa milletvekili aday adayı oldu. Ahmet Çayırlı Pazar günü dostları ve gönüldaşları ile birlikte Saruhan Otelde sabah kahvaltısında buluşacak. Aksilik olmazsa siyaset dostum Ahmet Çayırlı ile Saruhan Otelde bir araya geleceğim.

YAVUZ ELBİRLER’İN EŞİ DE ADAY

Manisa’da bir dönem Emniyet Müdürlüğü yapan can dostum Yavuz Elbirler’in diş hekimi eşi Banu Elbirler de İYİ Partiden milletvekili aday adayı oldu. Diş doktoru Banu Elbirler iYİ Parti il başkanlığına ziyarette bulundu. İl Başkanı Ali Zafer İksir ve Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ile bir araya geldi. Siyasete renk katacak kadın aday diş doktoru Banu Elbirler emekli emniyet müdürü Yavuz Elbirler’in eşi. 15 yaşında kızı 12 yaşında bir erkek çocuk annesi. Banu Elbirler İYİ Partinin kuruluş anında üye olmuş bugüne kadar da çalışmalarını sürdürmüştür.

CHP’DE DURUM

14 Mayıs seçimleri öncesi CHP’de de büyük hareketlilik var. İl başkanlığından istifa ederek aday olan Semih Balaban’ın listede nerede yer alacağı merak konusu. Doğru söze ne denir? Semih Balaban Manisa’da CHP İl Başkanlığı görevini yürüttüğü sürece herkesin gönlünde yer eden bir siyasetçi tablosu çizdi. CHP’de bu dönem milletvekili aday adayı olarak benim şahsi fikrim parlamentoda Manisa’yı temsil etmesini canı gönülden istiyorum. CHP’de her seçimde olduğu gibi bu seçimde de milletvekili aday adayı bolluğu var.

SELÇUK ÖZDAĞ

Milletvekili listeleri 9 Nisan’da YSK’ya verilene kadar her partide ne olup biteni kestirmek elbette güç. Millet İttifakından Selçuk Özdağ’ın Manisa CHP’den üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterileceği iddiaları her geçen gün artıyor. Ne olur ne biter bilmem. CHP’li dostlarım Selçuk Özdağ dostumun Manisa CHP listesinden seçilecek yerden aday olacağı yönündeki haberleri duyduklarında hop oturup hop kalkıyorlar.

SEÇİM DEĞERLENDİRMEYE DEVAM

Gerçekten 14 Mayıs seçimleri Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Bu durumda Manisa ve genelde ne gibi bir seçim tablosu ile karşılaşacağımızı değerlendirmek için akşamları dostlarımla bir arada olmaya özen gösteriyorum. Necmi Temizel Manisa hakem camiasının yüz akı. Korona yüzünden telefonla konuştuğum Necmi Temizel abimi benimle Fikret Taşçı buluşturdu. Oğlum Gökhan da bizle beraber oldu. Anıları tazeledik. Seçim gündemini değerlendirdik. Haşim Ağar ile de aynı konuda uzun uzun görüştüm. Herkesin fikirlerini ve düşüncelerini tespit etmeye çalışıyorum.

OSMAN TALU VE HİKMET ORAY YALÇIN

İki iş insanı Yunt Dağındaki Talu Çiftliğinin ortaklarından işlerini bu ara büyütmekle meşguller. Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın ile bir süredir görüşemiyorduk. Bugünlerde sık sık bir araya geliyoruz. Çapala Mehmet’i de yanımıza aldık. Oğlum Gökhan ile birlikte Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın ile Organize Sanayi Bölgesinde Palet restoranda bir araya geldik. İşletmecisi Yusuf ve Sakallı Nusret büyük ilgi gösterdiler. Çapala Mehmet CHP Meclis Üyesi olarak Selçuk Balaban ile Özgür Özel’in partiyi düşünerek aklı selim kararlarla CHP Manisa milletvekili sıralamalarının yapılmasını arzu ediyor. Ben de Çapala Mehmet’ten yanayım. Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın ile daha çok İYİ Partideki gelişmeleri konuştuk. Seçimlerin bıçak sırtında geçeceği görüşünde hepimiz fikir birliğine vardık. Esas durum önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan ayı içinde Türk siyaseti ve Manisa siyasetinin daha çok hareketleneceği konusunda fikir birliğine de vardık.