Manisa Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz hafta protokol ziyaretlerine başladı. Başkan Mehmet Yılmaz geçtiğimiz ay yoğun temposundan fırsat bulup Söğütaltı kahvesine çıkamıyordu. Uzun soluklu sohbet etme imkanımız olmamıştı. Geçtiğimiz hafta sohbet etme imkanımız oldu. “Protokol ziyaretlerini bitirdim” dedi.  Başkan Yılmaz’ın geleni gideni çok oluyor. Gelen misafiri eli boş göndermeyi sevmez. Ne sözünü sakınır ne de hediyesini… Hal böyle olunca seveni de çok oluyor. Seçim tebriği için gelenler çok olunca protokol ziyaretlerini yeni yıla bıraktı Manisa TSO. Yeni yılın ilk haftası önce Vali Yaşar Karadeniz, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i ziyaret ettiler. Her ziyarette sıkı sohbetlerin olduğunu duydum. Espriler havada uçuşmuş. Manisa için yeni projeler yapılması noktasında görüş birliği sağlanmış. Bu ziyaretlerin Şehzadeler Belediyesi kısmında ben de belediyedeydim. Sevgili kardeşim Ahmet Songüler ile sohbet ederken Manisa TSO heyeti, Başkan Ömer Faruk Çelik’in odasından çıktı. Ayaküstü sohbet ettik. Başkan Yılmaz yeni yönetimi ile tanıştırdı beni. Eski dostlar Rıfat Sarı, Necdet Özgürler ve Tevfik Aslaner’i görmek güzeldi. Siyaset ekonomi üzerine sohbet ettik. Başkan Yılmaz; “Ertuğrul abi kaptın emekli maaşı zammını” diyerek bana takıldı. Manisa’da kurumların iş birliği içinde olması şehre artı olarak yansır. Bu birlikteliklerin daha da artması lazım.

ŞEHZADELER BELEDİYESİ VE MANİSA TSO ORTAK PROJELERE İMZA ATACAK

Manisa TSO’nun Şehzadeler Belediyesi’ne yapmış olduğu ziyarette iki kurum arasındaki iş birliğinin sürdürüleceğin altı çizildi.

Başkan Yılmaz; "22 Ekim'de meclis ve organ seçimlerini yaptık. 28 Ekim'de de Yönetim Kurulu ve TOBB delegeleri ve Disiplin Kurulu üyelerini seçtik.  Üyelerimizin yüzde 96, meclisin de yüzde 100 destek ve teveccühü ile tekrar kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu süre içerisinde iki kurum arasında göstermiş olduğunuz destekten dolayı da şahsım ve kurumum adına şükranlarımı arz ediyorum. Şehzadeler Belediyesi  MTSO'nun  kurumsal olarak yaptığı bütün işlerde öncülük etti, destek verdi. 2019'da seçimlerden önce bir söz demiştim. "Allah her şehire Ömer Faruk Çelik gibi bir başkan nasip etsin" diye. Biz bu yönden çok şansıyız. Halkımızın da teveccühü bu yöndedir diye düşünüyoruz. Bizi yoğun programınıza rağmen kabul ettiğiniz için tekrardan teşekkür ediyoruz"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise; " Manisa'mızın gözbebeği MTSO’nun çok değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Seçimlerde rekor oyla seçilen Meclis üyelerimizi, yönetim kurulu başkanı ve üyelerini de tebrik ediyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak MTSO ile çok uyumlu çalışıyoruz.  Sürekli iş birliği içerisindeyiz.  Biz odamızdan gelen talepleri sanayicimizin, tüccarlarımızın, ticaret erbabımızın önünü açabilmek yasalar ve imkanlar nispetinde hep yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yine belediyemizin yaptığı sosyal, kültürel etkinliklerde ne zaman odamızı arasak yanımızda, destekçimiz oldular. Toplum yararına yaptığımız projelerde paydaşımız oldular. Bugüne kadar ki destekleri için çok teşekkür ederim. Manisa'mız, sanayicimiz, ticaret erbabımız için yaptıkları başarılı çalışmalar için tebrik ediyorum."