Manisa her geçen gün büyüyor, her geçen gün kabuğuna sığmıyor. Tarımın ve sanayinin başkenti olan Manisa sosyal ve kültürel anlamda sınıf atlamaya devam ediyor. Tabi bu noktada değerli dostum Manisa Büyükkşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa’mıza kazandırdığı dev projelerin büyük katkısı var. İste bu projelerin bir tanesi de Manisa Prime. Şehrin havasını değiştiren bir alan olacak. Yavaş yavaş Manisa Prime’da yer alan dükkanlar hizmete geçmeye başladı. Geçtiğimiz gün Fikret Taşçı aradı. Yarın alıyorum seni Başkan, damadın oraya gidelim dedi. Sabah geldi bir Foça gezisi yaptık önce daha sonra Fikret Taşçı’nın damadı, dostum Şaban Örenay’ın oğlu Onur’un açtığı Big Chefs’e gittik. Onur OSB’deki Örenay’ı işletiyor. Bu işin piri desek yalan olmaz. Hem Manisalıyı biliyor hem de kaliteden ödün vermiyor. Bu bağlamda Manisa Prime’de hizmete giren Big Chefs’de iğne atsanız yere düşmeyecek. Akın akın insan seli. Sanırsınız bedava bir şey dağıtılıyor. Çok şaşırdım. Dedim ki Fikret Taşçı’ya mekan çok güzel olmuş. İnsanlar oturmak için sıra bekliyor. Bu tabloyu görünce içimden de nerede bu ekonomik kriz demeden edemedim.  Onur bize restoranı tanıttı. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün geldi. Hep birlikte oturduk. Manisa’da olan bitenleri konuştuk. Big Chefs’de güzel bir akşam geçirdik. Dostlarıma tavsiye edebileceğim, zengin menüsü ile fark yaratan bir yer olmuş.  

CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN 99’UNCU YILI KUTLU OLSUN

Güzel ülkemizde "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir" anlayışını devlet yönetimi haline getiren demokrasinin teminatı Cumhuriyet'in ilanı üzerinden yarın tam 99 yıl geçecek. Ne kadar gurur duysak az. Şimdiden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. Yılını canı gönülden kutluyorum. Bu vesile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bize bu topraklarda, bu imkanlarla yaşama imkanını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor; Cumhuriyet Bayramı'nın, Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği hedefe ulaşma azmini ve çabasını, ülkemizin aydınlık geleceği için kendisine şiar edinmiş büyük milletimize kutlu olmasını, ülkemize ve ulusumuza mutluluk ve başarılar getirmesini diliyorum.

Yazımı da Nutuk’ta yer alan şu kelimelerle bitirmek istiyorum;

"Gece olmuştu Çankaya'ya gitmek üzere Meclis binasından ayrılırken, koridorlarda beni beklemekte olan Kemâlettin Sami ve Hâlit Paşa'lara rastladım. Ali Fuat Paşa Ankara'dan hareket ederken bunların Ankara'ya geldiklerini o günkü gazetede 'Bir uğurlama ve bir karşılama' başlığı altında okumuştum. Daha kendileriyle görüşmemiştim. Benimle konuşmak üzere geç vakte kadar orada beklediklerini anlayınca, akşam yemeğine gelmelerini, Millî Savunma Bakanı Kâzım Paşa vasıtasıyla kendilerine bildirdim. İsmet Paşa ile Kâzım Paşa'ya ve Fethi Bey'e de Çankaya'ya benimle birlikte gelmelerini söyledim. Çankaya'ya gittiğim zaman, orada, beni görmek üzere gelmiş bulunan Rize Milletvekili Fuat, Afyonkarahisar Milletvekili Ruşen Eşref Bey'lerle karşılaştım. Onları da yemeğe alıkoydum. Yemek sırasında, ‘Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz’ dedim.