Türk siyasetinin duayeni, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in siyasette güzel bir sözü vardır. Bu söz her zaman kulağıma küpe olmuştur. ‘Kazanda gel’. Kazanmadan çıkılan yolda hep kaybetmeye mahkumsundur. Bu bağlamda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası 22 Ekim günü start verdiği seçim maratonu sona erdi. Mehmet Yılmaz’ın sarı listesi fırtına gibi esti. 24 Komitenin 23’ünü kazanan Başkan Yılmaz 63 Meclis üyesinin hepsinin oylarını alarak yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Yakın tarihte ben böyle bir zafer hatırlamıyorum. Manisa TSO Meclis Üyeleri oy birliği ile Mehmet Yılmaz’ı yeniden başkanlık koltuğuna oturttu.

TARİHİ BİR ZAFER

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Yılmaz yukarıda bahsettiğim gibi tarihi bir zafere imza attı. Başkan Yılmaz geride bıraktığımız dönemde yaptığı projeler ile Manisa iş dünyasına eşik atlatacak hamleler yaptı. Ne ekersen onu biçersin misali OSB ile olan kavgaları bitirdi. Yapacağı yeni OSB alanları ile Manisa’nın cazibesini attırdı. Tüm bunları yaparken kırmadan dökmeden her kesimi kucaklayarak yoluna devam etti. Hal böyle olunca Manisa TSO üyelerinin teveccühü Mehmet Yılmaz’dan yana oldu. Karşımıza da böylesine tarihi bir seçim sonucu çıktı.

Yönetim Kurulu seçimi sonrası meclis başkanlığı seçiminde de tablo değişmedi. Geçen dönem Başkan Yılmaz ile birçok tarihi projeye imza atan Meclis Başkanı Ümit Türek tüm üyelerin oylarını alarak tekrardan Meclis Başkanı seçildi. İki dostumu da aldıkları büyük başarıdan dolayı kutlarım. Seçim işi zor ve stresli bir iştir. Sandıktan korkmayan yoktur. Sandığın ne getirip ne götüreceği belli olmaz. Ama bu seçim bir kez daha bana gösterdi ki Mehmet Yılmaz bu işin piri olmuş. Böylesine rüzgarlı bir günde gemisini güvenli bir limana hasarsız bir şekilde çıkardı. Ekibi ile birlikte yeni dönemde de büyük işlere imza atacağını düşünüyorum.

Çarşamba günü mazbatasını alması ile birlikte Manisa TSO Hizmet Binası ziyaretçi akınına uğradı desek yeridir. Gelen çiçekler odayı adeta botanik bahçesine çevirdi. Gün Mehmet Yılmaz ve ekibinin günü. Tereyağından kıl çeker gibi bu gergin ve dedikodular ile yoğrulmuş seçim sürecinden yara almadan zafer ile çıkamasını bildi. Ve yeni dönem içinde şimdiden kollarını sıvadı. Gerek meclis üyesi gerek TOBB delegesi gerekse Yönetim Kurulu üyeliği görevlerine seçilen tüm dostlarımı kutluyorum. Yolunuz açık olsun.