İzmir iş ve spor dünyasının sevilen isimlerinden Kemal Zorlu’nun vefatını duyunca mübarek Ramazan ayında çok ama çok üzüldüm. Türk sanayisine spora ve sosyal yaşama büyük katkılar sağlayan Altay Kulübünün efsane başkanlarından iş insanı dostum Kemal Zorlu’nun İzmir Alsancak Hocazade Camiindeki cenaze törenine Aydın Besen ile birlikte katıldık. Aramızdan ayrılan Kemal Zorlu’nun ne kadar çok sevildiğini eşi Semra Zorlu ve kızı Sibel Zorlu’ya baş sağlığı dilemek için oluşturulan uzun kuyruğu gözlerimle gördüm ve “Dostum Kemal Zorlu seni asla unutmayacağız” dedim. Kemal Zorlu Pazartesi günü öğle namazından sonra Pınarbaşı’ndaki aile mezarlığına uğurlarken İzmir’i yöneten ve sevenleri Alsancak Hocazade Camiinin avlusu dolup taştı. Cenaze törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, İzmir TSO Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Altay Kulübü Başkanı Ayhan Dündar İzmir’in yetiştirdiği ünlü futbolcu ve teknik direktörü Mustafa Denizli, Altaylı futbolcular, ilçe belediye başkanları ve yakınları katıldı.

Sevgili dostum Kemal Zorlu’nun bir süredir tedavi gördüğünü cenaze töreni için Aydın Besen ile İzmir’e gittiğimde öğrendim. Deniz Restoranın sahibi Yılmaz abi ile bir süre beraber oldum. Oğlu Metin bana bir süredir hastanede tedavi görüyordu dedi. Yıllar oldu Yılmaz abi ile yüz yüze görüşemiyordum. Kısmet İzmir’in sevilen iş insanlarından Kemal Zorlu’nun vefatı bana vesile oldu. Kendisini iyi gördüm. Bana Başkan Cengiz Ergün’ün iyi çalıştığını söyledi. Haşim Ağar’ı ve Erdinç Yumrukaya’yı sordu. İsmail Akçura sık sık geliyor dedi.

MUSTAFA DENİZLİ

Alsancak Hocazade Camiine Aydın Besen ile gittiğimizde her taraf çelenk ve sevenleri ile dolup taştığını gördüm. Ünlü Teknik Direktör Mustafa Denizli de cenaze töreni için İstanbul’dan gelmişti. Bir süre ayaküstü görüştük. Levent Bimen ile fotoğraf çekildik. Cami avlusunda Manisalıların da yakından tanıdığı belediye başkanı Bülent Kar’ın baş danışmanlarından şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde İYİ Partinin grubunu yöneten Kemal Sevinç ile de birlikte oldum. Sabahın spor yazarı Ömer Üründül, Yusuf Çınar mesleğe başladığımda bana büyük desteği olan Okan Yüksel ve odalar birliği ile İtalya’ya geziye gittiğimde beraber olduğum Necip Kalkan ile de eski günleri yad ettik. O kadar çok tanıdıkla selamlaştım ki Aydın Besen’e iyi ki gelmişiz dedim.

İÇİNE DOĞMUŞ

İzmir’in güzel insanı Ege Palasın sahibi tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayata gözlerini yuman Kemal Zorlu dostumun sanki içine bu dünyadan göç edecek zamanının geldiğini hissederek yaşamının son günlerinde öyle hareket ettiğini öğreniyorum. İzmirli iş insanı bizleri sık sık Karşıyaka’da toplayıp güzel geceler geçirten Kemal Zorlu 12 milyon dolarlık borç nedeni ile yıllardır mahkemelik olan Beşiktaş Kulübünün eski yöneticilerinden Nevzat Demir’e borcunu geçen ay bir kalemde ödediğini bununla da yetinmeyen Kemal Zorlu holdingdeki 252 milyon 680 milyon lira eden hisselerini eşi Semra Zorlu’ya devretmesi bunu gösteriyor. Cenaze töreninde tanıdığım dostlarımın hepsi sanki öleceğini biliyordu. Tüm sorunlarını çözerek vefat etti diyorlardı.