Ülkemizin sıcak gündemi devam ediyor. Pazar günü gerçekleşen terör saldırısı sonucu İstiklal caddesinden yaşanan patlamada maalesef ki vatandaşlarımızı kaybettik. Yaralılarımız var.  Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Ülkemizin huzurunu bozmak adına çomak sokmaya başladılar. Maalesef ki terör ülkemizin gerçeği konumunda. Geri adım atmadan kararlılıkla terör ile mücadelemize devam etmeliyiz.

Dediğim gibi İstanbul’da yaşanan terör saldırısı keyfilerimizi kaçırdı. Hafta sonu tadımız kaçtı yüreklerimiz yandı. Gelen fotoğrafları görünce içimiz yandı. Taksim’deki patlamanın failinin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu açıklandı. Bakan Soylu’nun açıklamalarımı dinledim. Devletimiz hemen refleksini gösterip faili yakaladı. Ama giden canlarımız geri gelmeyecek. Şahıs sorgusunda terör örgütü PKK tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yaptığını itiraf etti.  Bakan Soylu'nun açıklamasında; “Saldırının nerede koordine edildiğini biliyoruz. Biz bize verilen mesajı aldık ve bize verilen mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan elçiliğinin taziye mesajını kabul etmiyoruz. Biz kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere tahammülümüz kalmamıştır. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Eğer saldırganı yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçacaktı.”

Klasik olacak ama dış güçler ülkemizin huzurunu bozmak için elinden geleni yapıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Amerika’nın taziye mesajını kabul etmiyoruz ifadesi her şeyi açıklıyor. Bu işin içinde ne olduğunu, büyük fotoğrafı bizlere gösteriyor.

Kan dökülmüş hiçbir dava haklı değildir. Suçsuz insanların öldüğü hiçbir dava haklı değildir. Çocukların öldüğü hiçbir dava haklı değildir. Teröre lanet, terör örgütlerine lanet, teröristlere lanet ve bunlara destek verenlere lanet olsun. Bu konuda ama, lakin olmaz.

Bir parantezde mülteci politikasına açmak gerekiyor. Teröristin Suriye uyruklu olması içimi daha da acıtıyor. Bir an önce mülteciler konusunda adımlar atılmalı. Bu konu vatandaşlarımızın hassas noktası olma durumunu geçiyor artık.

MANİSALI MUHTARLARI ALLAH KORUDU

Dün sabah çarşıya çıktığımda 1.Anafartalar mahallesi Muhtarı Muharrem’i gördüm. Ayaküstü sohbet ettik. Verilmiş sadakaları vermiş meğerse. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptığı organizasyon ile Muhtarlar heyetini İstanbul’a geziye göndermiş. 10 dakikalık fark ile saldırıdan kurtulmuş Manisalı muhtarlar. Tabi herkes onlar gibi şanslı değildi. Ben tekrardan bu hain saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Gün birlik olma günü.