Dünya Kupası öncesi Süper Lig’de Trabzon’un teklediği, Fenerbahçe’nin yenildiği haftada Galatasaray inanılmaz bir skorla aynı puana sahip Başakşehir’i 7-0 deplasmanda yendi. Derbide Beşiktaş’ı mağlup eden Galatasaray Başakşehir’i evinde bozguna uğratmasına bir Galatasaraylı olarak hala inanamıyorum. Yıldızlar topluluğu sarı-kırmızılı ekip Süper Lig’de kendini gösterdi. Icardi Beşiktaş maçından sonra Başakşehir’i evinde yerle bir olmasının baş aktörüydü. Okan Buruk bu süper galibiyetle boynundaki ilmiği çıkarmış oldu. Galatasaray’ı da teknik direktör aramaktan vazgeçirdi. Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada şov yapan cim bom liderle puan farkını ikiye düşürdü. Mutluyum ama çok mutluyum.

FENERBAHÇE’DE HÜZÜN

45 gün ara verilen Süper Ligin Fenerbahçe-Giresun maçını yazı Kuşadası Davutlar-Güzelçamlı’da geçiren Manisa’ya dönen benim balıklardan sorumlu devlet bakanım Hasan Çoksöyler ile Şehir Kulübü işletmecisi Ecevit ile birlikte izledim. Şehir Kulübünü Fenerbahçe sevdalıları doldurmuş. Fenerbahçe’nin her hücumunda “Yürü be… yürü be” diye tezahüratlar arasında Fenerbahçe’nin Giresun maçını seyretmekte başka oluyor.

Hasan Çoksöyler ender fanatik olmayan bir Fenerbahçeli olduğu için hem maçı seyrettik hem de siyaset üzerine değerlendirmeler yaptık. Hasan Çoksöyler Arnavut’tur. Arnavutlar inatçı olur. Bildiğim için uzun süredir görüşmediğim Hasan Çoksöyler’i dinledim ona göre Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmayacağını Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin olacağını bana ima etti. Hasan Çoksöyler sık sık İlhan Kesici ile görüştüğünü de belirteyim. Ben ise ibrenin Ekrem İmamoğlu’na döndüğünü söyledim. Hasan ile ben bunları konuşurken Giresunspor bir gol kaçırdı. Ardından Fenerbahçe’nin 19. dakikadaki penaltıdan Valencia’nın golü geldi. Fenerbahçelilerin sevinci büyük sonra maçın hakemi Arda Kardeşler 40. dakikada ikinci sarıdan Pedro’ya kırmızı kart gösterip Fenerbahçe 10 kişi kalınca oyunun ikinci yarısında şekli değişti. Giresun önce beraberliği ve sonra da galibiyet golünü Sainz ile atınca Kadıköy’de şok yaşandı. 14 maç sonra Fenerbahçe yeniliyordu. Ama yine liderdi. Bu Giresun’un bugüne kadar 4 galibiyeti var bunun ikisi İstanbul’da biri Galatasaray diğeri de Fenerbahçe oldu. Futbolda böyle kazalar her takımın başına gelir. Fenerbahçe Süper Ligin iyi futbol oynayan bir takımı. Bu sezon seyredenlere zevk veriyor. Benim her sabah taze ekmeğimi aldığım Fenerbahçeli ekmekçi Serpen’in keyfi yoktu. “Fenerbahçe’ye operasyon yapıldı” diyordu. Pazar günü olan oldu. Kanarya yine 45 günlük aradan sonra güzel öter. Fenerbahçeli dostlarım üzmeyin kendinizi hayatın tadını çıkarmaya bakınız.

YILDIZLAR TOPLULUĞUNUN ŞOVU

Fenerbahçe’nin kaybettiği maçı Hasan Çoksöyler ile seyrettikten sonra evin yolunu tuttum. Kara kara düşünmeye başladım. “Fener yenildi biz de yeniliriz” dedim. Umutsuzdum çünkü Başakşehir iyi futbol oynuyor. Benim Galatasaray’ım kazansa da tat vermiyordu. Galatasaray ve Başakşehir’in puanları da 24’dü. Maç deplasmanda. Ne oldu derseniz maç başlar başlamaz Galatasaray Başakşehir’i sahasında futbol oynatmıyordu. Yıldızlar topluluğu oyuna hakim her an gol atması durumunu hissettiriyordu. 19 dakikada Kerem müthiş bir gol attı. Donup kaldım. Sevinemedim desem yeridir. Çünkü Aslan’a güvenemiyordum. İlk yarı bitiminde penaltıdan Icardi ve 45+4’te kendi kalesine Başakşehir’in attığı golle Galatasaray Başakşehir’i evinde 3-0 önde kapatıyordu. Oğlum Gökhan “İnanamıyorum baba” dedi. Bende “Sessiz ol, ikinci yarıda ne olacağı belli olmaz” dedim. İkinci yarıda kükremeye devam eden bir Aslan seyrettik. Galatasaray tarihi skoru elde ediyordu. Başakşehir’e sahasında 7 gol atıyordu. Aman yarabbi inanılacak gibi değil. Bakanım Sümer Oral’ı aradım. “Bugünleri görecek miydik?” dedim. Galatasaray divan üyesi Sümer Oral bakanım “Ertuğrul güzel oldu güzel” dedi. Aslan Başakşehir’i yedi bitirdiği maçta Galatasaray Süper Ligde rüştünü ispat ediyordu. Yani Galatasaray takım oyununu sahaya yansıtıyordu. Gollerin güzelliği de bana maç sonrası keyif verdi. Galatasaraylı olarak gururlu bir gece yaşatmıştı Aslan benim gibilere… Sağ olsun var olsun.