Süper Lig’de üç büyükler haftayı üçer puanla kapattı. Galatasaray, Karagümrük’ü Emre Taşdemir ve Mata’nın golleri ile 2-0, Beşiktaş, Ümraniyespor’u, Fenerbahçe İstanbulspor’u aynı skorlarla 5-2 yendiler. Galatasaray kendine geldi. Beşiktaş derbisi öncesi moral buldu. Beşiktaş’ta İsmail gitti, Güneş geldi. Değişiklik Kartal’ın uçarken Güneş’i görmesini sağladı. Avrupa maçında direkten dönen Fenerbahçe, İstanbulspor’u deplasmanda elini kolunu sallaya sallaya yendi. 26 puan ile Süper Lig’in liderlik koltuğuna oturdu.

GALATASARAY

Üç maçtır taraftarını kahreden Galatasaray, Karagümrük’ü deplasmanda yenerek tribünleri dolduran taraftarına mutlu bir hafta sonu geçirtti. Galatasaray maçını Ahmet Çiftçi ile Dergah’ta seyrettik. Aslan kükremek için elinden geleni bu maçta yaptı. Çok gol kaçırdı. Nizami bir golü üptal edildi. Ben yine aynı görüşteyim. Okan Buruk, yıldızlar topluluğu Galatasaray’ın başında eğreti duruyor. Maçı okumada geç sayılır. Sağlı sollu ataklarla oynayıp rakip zeza sahası içine topu indiriyorsan orada gol atma meziyeti yüksek Gomis’i oynatacaksın. Zaten Karagümrük 10 kişi kalınca bu değişiklik yapılmayacak. Okan Buruk neredeyse maçın bitmesine yakın Gomis’i aldı. Okan Buruk’a karşı değilim. Fatih Terim olmasın da kim olursa olsun görüşündeyim. Okan Buruk da kendisinde verilen bu büyük şansı iyi kullansın istiyorum.

BEŞİKTAŞ’A GÜNEŞ DOĞDU

Beşiktaş yönetimi istenileni sunamayan, taraftarın da baskısı ile Teknik Direktör İsmael ile yollarını ayırıp takımın başına Şenol Güneş’i getirmişti. Güneş’in gelişi Beşiktaş’ta bir değişiklik yaratacağı belliydi. Kadroya biraz ayar veren Şenol Güneş liderliğindeki Kartal, Ümraniye semalarında tekrar yüksekten uçmaya başladı. Bulutlar arasından Güneş’le buluştu. Sezon başında tekrar Beşiktaş’a dönen Cenk Tosun ile başladı Ümraniye maçına. Tosun Paşa da hocası Şenol Güneş’i mahcup etmedi, golünü attı.

Beşiktaş bu 5-26 ile Ümraniye galibiyeti ile Galatasaray derisine moralle hazırlanacak. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e tribünlerden sevgi gösterisi yapıldı. Beşiktaş’ta Güneş iyi bir başlangıç yaptı. Başarısının devamını diliyorum.

FENERBAHÇE LİDER

Fenerbahçe kadrosu ile Teknik Direktörü ile Süper Lig’de fark yaratıyor. Jorge Jesus kendine fazla güvenerek bazen hatalar yapmıyor değil ama bunu elindeki kalitede futbolcuları zamanında oyuna alarak istediği sonuca ulaşıyor. Bir gerçeği hazayayım. Bu hafta Galatasaray’ın da, Beşiktaş’ın da, Fener’in de rakipleri çıtır çıtır yenecek cinstendi. Fener İstanbul maçında Fatih Tekke’nin takımı İstanbulspor güçlü rakibi karşısında iyi oynadı iki de gol attı. O kadar. Fener’in kalitesi karşısında darmadağın olmaktan kurtulamadı. Fenerbahçe oyunu ile taraftarına keyif veriyor. Yalnız bu ofsayt taktiği ile oyun düzeni ileri günlerde Fenerbahçe’nin başına dert açacaktır. Bunun sinyalini İstanbulspor maçında gördüm. Ne demişler kazanan haklı. Fenerbahçe kazanıyor.