Seçim kararını aldıktan sonra AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları video konferans toplantısında konuşan Başkan Erdoğan “14 Mayıs destanını bir süredir beraber yürüdüğümüz aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacağız” dedi. Başkan Erdoğan “Karşımızda ittifak değil altılı koalisyon var. Tıpkı eski Türkiye’de olduğu gibi kavga ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon var. Altılı olarak başlayan 8’li mi 10’lu mu olduğu meçhul hale gelen koalisyonu açıkladığı 12 maddelik bildiri ülkemizin nereye sürüklenmek istediğinin yazılı ispatı altılı koalisyonun güçlendirilmiş parlamenter sistem diye başladığı yolculuğunun sonu önce kumar masasına sonra cumhurbaşkanı yardımcılığı ve vekillik paylaşımı kavgasına dönüştü. Öyle bir kavga ki içinde tehditten rüşvete, hakaretten şantaja aba altından değil alenen sopa göstermekten sürüden ayrılmaya kalkanları linç etmeye kadar her türlü rezillik var” dedi

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Erdoğan AK Parti İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada 14 Mayıs seçimlerinin diğerlerinden farklı olduğunu dile getirdi ve dedi ki “Türkiye’nin ışığını söndürmek, nefesini kesmek için ellerini ovuşturanlara zafer çığlığı attırmayacağız. 16 seçim zaferi için her seçimde çalıştığımızdan daha çok çalışacağız”

SAKİN BİR SEÇİM PROPAGANDASI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta sonundan itibaren kurmayları ile AK Parti Genel Merkezinde toplantılar yapmaya devam ediyor. Hem milletvekili listeleri hem de seçim propagandası konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Erdoğan “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın sorunları bizim önceliğimizdir. Buna göre sakin bir seçim propagandası uygulayacağız” diyor.

İLK İFTAR DEPREM BÖLGESİNDE

AK Parti Ramazan ayı boyunca yoğun bir çalışma içine girecek. Vatandaşlarla birlikte geçmişte olduğu gibi iftar ve sahur programları yapacak. Sık sık deprem bölgesinde çadır ve konteynerlerde iftar veya sahur programlarına katılacak. Başkan Erdoğan’ın ilk iftarı deprem bölgesinde açması bekleniyor. Ramazan ayı süresinde Manisa Şehzadeler Belediyesi de deprem bölgesinde iftar ve sahur programları düzenliyor.

ORTAK MİTİNG

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 14 Mayıs seçimleri için İstanbul’da ortak miting yapma görüşünde anlaştılar bilgisi de bana ulaştı.

SEÇİMİN KİLİT PARTİSİ İYİ PARTİ

Elbette 14 Mayıs seçimleri Cumhur İttifakı için kolay olmayacak. Şunu şimdiden yazayım da bilin. Bu seçimin kilit partisi HDP değil İYİ Partidir. Masadan kalkıp tekrar masaya dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yapılan hakaret ve iftiralar ağıza alınamayacak çirkinlikteki sözleri CHP militanlarının söylemesini İYİ Parti tabanı hiç ama hiç haz etmiyor. Neredeyse İYİ Parti meclis üyeliği yapan bir arkadaşımızın tepkilerini her akşam Söğütaltı Kahvesinde görüyorum. Yine büyük laf etmek doğru olmaz diyenler çıkacaktır. İYİ Partide cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceklerin oranı masa kavgası öncesi %40’tı. Şimdi bu durum her geçen gün artıyor. Onun için 14 Mayıs seçimlerinin kilit partisi İYİ Parti diyorum.