Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in bir ayağı Manisa’da bir ayağı da deprem bölgesinde mübarek Ramazan ayında Şehzadeler Belediyesinde iftar ve sahur sofraları kuruluyor. Başkan Ömer Faruk Çelik’te gece gündüz hem Manisa’ya hem de deprem bölgesindeki depremzedelerin dertlerine çare bulmaya çalışıyor. Ramazan öncesi Başkan Çelik Fatih Parkında gençler ve çocuklar için yaptırdığı Fatih Gençlik  Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevini hizmete açarken beraberdik. Başkan Çelik “Geleceğimizin mimarları geçnler ve çocuklar için ne yapsak azdır” dedi.

ŞEHZADELER GENÇLER VE ÇOCUKLAR İÇİN BİLİM YUVASI AÇTI

Fatih Parkı ve tenis kortu gençlik yıllarımızın vazgeçilmezleriydi. Akşamüstü tenis kortunda oturur sohbet ederdik. Geçen Çarşamba günü Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler “Fatih Gençlik Merkezinin açılışına bekliyoruz” dedi. Bende yılların dostu Aydın Besen ile açılışının yapılacağı Fatih Parkına birlikte gittik. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Fatih Baybatur bizi karşıladı. Açılışı yapılacak olan yer yıllarca Manisa Nikah Dairesi olarak kullanılan binanın alt bölümüydü. Büyükşehir Belediye Meclisince burası Şehzadeler Belediyesine Başkan Cengiz Ergün tarafından verilmişti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kolları sıvadık, bürokratlarına talimatlar yağdırdı ve dedi ki “Burası gençler ve çocuklar için gençlik merkezi olacak” dedi. Proje çalışmaları hızla sürdürüldü. Deprem olmasaydı bir ay önce bu tesis gençlerin hizmetine açılacaktı. 614 metrekare alanlık tesiste kreş ve gençlik merkezi oluşturuldu. “Gün güçleri birleştirme günüdür” diyen Şehzadeler Belediyesinin yaptırdığı tesis 4 milyon liraya mal oldu. Açılış öncesi iki başkan yardımcısı Ahmet Songüler ve Fatih Baybatur ile minikler ve gençler için yapılan bölümleri gezdim. İyi düşünülmüş ve güzel bir armağanı Başkan Çelik gençlere sunmuş.

AÇILIŞTA CHP VE AK PARTİ MECLİS ÜYELERİ BİRLİKTEYDİ

Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan Fatih Gençlik Merkezinin açılışına Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Fatih Baybatur ve Mehmet Kavas, Şehzadeler AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, meclis üyesi Yenal Yıldırım çok sayıda davetli topluluğun katıldığı törende Başkan Çelik “Gençlik merkezimiz Pazar günü hariç her gün saat 20.00’a kadar gençlerimizin hizmetinde olacaktır. Kreş bölümünde minik çocuklarımız, gençlik merkezinde de kendin yap atölyesinde lise ve üniversite öğrencilerimiz 2 takım halinde drone yapımı için bir takım çalışmalara başlandı. Eğitmenlerin gözetiminde 100 gencimiz burada çalışmalar yapacak. Müzik atölyesinde gitar, piyano, kısa ve uzun bağlama, keman, ney, darbuka dersleri verilecek. Yılda 500 öğrenci eğitilecek. Tarım atölyesinde öğrencilerimiz tarımı sevecek ve teknik tarımı öğrenecekler. Her öğrenci bir bitki yetiştirme fırsatı verilecek. Yılda 1000 öğrenci sulu tarımı öğrenecek. Ses stüdyomuz gençlerimizin çok merak ettiği ve seveceği bir bölüm haline gelecek. Müzikli ortamda şiir, şarkı, türkü okuyarak mutlu olacaklar. Yılda 1200 öğrenci gençlik parkımızdan faydalanacak. Kreşimizde şuanda 500 öğrencimiz eğitim görmektedir” dedi. Ve Manisa gençliğinin gözdesi olacak Fatih Gençlik Merkezinin açılışını Manisa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Nurlu’nun duaları ile protokol tarafından kurdelesi kesildi. Gençlerimize hayırlı uğurlu olsun. Gençler bu tesisi çok sevecek.