Böbürlenme padişahım senden büyük Allah var. Öyle değil mi Okan Buruk? Süper Lig şımarıklığı kabul etmez. Sana öyle bir ders verir ki feleğin şaşar. Konya’da olduğu gibi. 31.dakikada Rochica’nın mükemmel golü ile öne geçmişsin. Konya yeni teknik direktörü ile beş maçta 1 puan almış sıkıntılı bir takım. Ne yapsa olmuyor. Okan Buruk Allah senden razı olsun Konyaspor’u tekrar dirilttin. Galatasaray’a da mart karı yağdırdın. Şımarıklığın sonu bu. Mutlu musun? Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler. Geçen hafta Kasımpaşa maçını oğlum Gökhan İstanbul’da izlemişti. Deprem arası Galatasaray’a yaramamış Kasımpaşa maçını zar zor kazanırken son anlarda benim hasta Galatasaraylılara ecel terleri döktürmüştü. Ava giderken avlanmak buna denir Okan Buruk hani fark açılacaktı? Şimdi sorumluluk benim atı alan Üsküdar’ı geçti Okan Buruk. Saha kenarında tribünde izleyen seyirci gibi maç izledin. Gereksiz değişikliklerle takımın ritmini bozdun. Doğrusu bir çuval inciri berbat ettin.

ELBETTE HER MAÇI KAZANAMAZSIN

Futbol oyunu sürprizlere her zaman açık bir oyun. Elbette her maçı lider de olsan yıldızlar topluluğu olan bir kadron da elinde olsa kazanamazsın. Hata yaparsın. Yenilirsin. İşte Aslanın başına bu geldi. Payın büyük Okan Buruk. Senin fantezilerin Galatasaray’a pahalıya mal oldu. Seni birileri İzmirli meslektaşın Sabah’ın köşe yazarı Levent Tüzemen uyarmalı diyor. Levent Tüzemen kardeşim yıllardır futbolun içinde İstanbul’da yaşamış bir yazarsın. Ayrım yapmadan yazıyorum. Teknik Direktörler başarılarında kendinde keramet bulan bir yapı içindeler. Kendi başlarına bıraktığında ne oldum delisi olurlar. 4 yıla yakın Manisaspor başkanlığım döneminde de yaşamış biri olduğum için. Giren de çıkan da bana olduğu için antrenörlerin dizginlerini hep elimde tuttum da zor şartlarda Manisaspor’u yönettim. Bakın Galatasaray başkanı Dursun Özbek hiç birimizin beklemediği hamleleri transfer dönemlerinde yaptı. Galatasaray’a dünya yıldızlarından alabildiğini takıma kazandırdı. Bu yıldızlar topluluğunu Okan Buruk’un yönetecek kapasitesinin olmadığı Galatasaray’ın bütün maçlarında gördük. Fenerbahçe’yi evinde hiç ummadığı bir galibiyetle karşılaşan Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk kendini süper teknik direktör sandı. Şu yıldızlar topluluğunu futboldan anlayan birine versen Galatasaray şiir gibi futbol oynadığı gibi elini kolunu sallaya sallaya şampiyon olur. Bu yıl Galatasaray rakipleri gibi Avrupa’da maç yapmadı. Fenerbahçe Avrupa’ya veda etti. Süper Lig bakın bundan sonra başlayacak. Aslan ile Kanaryanın arasında 3 puan fark var. Fenerbahçe’nin oynanmadığı iki maçını da kazanacağı görüşündeyim. Maalesef Okan Buruk yüzünden Galatasaray galibiyet serisini sonlandırırken Konyaspor da mağlubiyetler serisine son verdi. İnşallah Okan Buruk kendine Konya maçından iyi bir ders çıkarır da bu sezon Galatasaray’ın şampiyonluk rüyasına gölge düşürmez.

MANİSA SİYASET GÜNDEMİ

Siyaset kazanı fokur fokur kaynıyor. Manisa’da bütün siyasi partilerde hareketlilik her geçen gün artıyor. AK Partide İl Başkanı Salih Hızlı’nın milletvekili aday adayı olabilmesinin önünün açılması için Ankara’da çaba sarf edildiği bilgileri geldi. Bu arada CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in milletvekilliği adaylığı için Cuma akşamına kadar müracaat etmediği konuşuluyor. Özgür Özel 18 Mart Çanakkale şehitleri için düzenlenen bulgur pilavı ve üzüm hoşafı dağıtım törenine katıldı. HDP’nin Manisa’dan aday olarak genel başkan Pervin Buldan’ı göstereceği konuşuluyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in deprem bölgesinde yaraların sarılmasına katkı sağlamak için sık sık Adıyaman ve Kahramanmaraş’a gittiğini biliyorum. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakının önde olduğu anketlerde görülüyor.

AK PARTİDE ŞULE UYGUR

AK Partide Şule Uygur’un aday adaylığını açıklamasına katılamadım. Şule Hanımın partideki aday açıklamasının kalabalık bir taraftarının katıldığını öğrendim. Şule Uygur’a siyasetteki yolda başarılar dilerim.

İYİ PARTİDE AHMET ÇAYIRLI SARUHAN OTELDE ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Dün sabah Aydın Besen ile birlikte Saruhan Otelin yolunu tuttuk. İYİ Partiden milletvekili aday adaylığını açıklayacak olan Ahmet Çayırlı için. Ahmet Çayırlı Adalet Partisinde birlikte siyaset yaptığımız arkadaşım, dünürüm Rüştü Akçakın’ın kayınpederi. Sabah kahvaltılı toplantıda Manisa milletvekilliği yapan Ümit Canuyar, Faruk Saydam, Cengiz Üretmen’in yanı sıra dünürüm Rüştü Akçakın, Yavuz Elbirler eşi Banu Elbirler, Ali Filizkan, Aydın Besen, Mehmet Hakkı Özbayır ve Murat Uludemir ile birlikte olduk. MHP’den milletvekilliği yapan Mustafa Enez, ANAP’tan Akhisar Belediye başkanlığı yapan Hüsnü Kahraman da toplantıda gözüme ilişen dostlarımla beraber oldum. Evren Kasırga Ahmet Çayırlı’nın tanıtım videosunu güzel yapmış. Ümit Canuyar ile Ali Filizkan, Aydın Besen ve Mehmet Hakkı Özbayır ile bol bol sohbet ettik. Benim gençlik yıllarımda siyasette birlikte yol arkadaşlığı yaptığım ve abilerimin Manisa İYİ Parti çatısı altında bir arada olduğunu gördüm. Dostum Ahmet Çayırlı’ya milletvekilliği aday adaylığının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aynı toplantıda Akhisar’dan mali müşavir Sedat Tekiner de İYİ Partiden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.