14 Mayıs seçimleri öncesi TBMM’deki AK Partinin son grup toplantısını televizyondan izledim. Başkan Recep Tayyip Erdoğan bu seçimlere AK Partinin yenilenerek yeni yüzler yeni heyecan ve yeni söylemlerle halkın karşısına çıkacağı izlenimlerinin sinyallerini verdi. Erdoğan 14 Mayıs seçimleri öncesi müjde üstüne müjde verdi. Asgari ücretten elektrik ve doğalgaza kadar vatandaşı rahatlatacak adımların müjdelerini açıkladı. Ocak ayında 8 bin 506 lira olan asgari ücrete temmuz ayında yeniden zam yapılacağını söyledi.

ÜÇ DÖNEM MİLLETVEKİLİ OLANLAR 9 NİSAN’DA AK PARTİ LİSTELERİNDE YOK

AK Partinin grup toplantısında Başkan Erdoğan YSK’nın takvimine göre listelerin teslim edileceğini bu seçimde üç dönem kuralı ve diğer nedenlerle aday listelerinde yeni isimlerin yeni yüzlerin yer alacağının işaretini verdi. Başkan Erdoğan “Arkadaşlarımızın bir kısmı ile önce aday sonra milletvekili olarak inşallah devam edeceğiz. Dava hak yol doğru niyet halis karar sabit olunca nerede çalışıldığının önemi kalmaz. Geçmişte parti kademelerinde mecliste görev alıp sonra farklı alanlarda çalıştıktan sonra yeniden meclis sıralarına dönen çok sayıda arkadaşlarımız var. Bu seçimde de benzer durumlar benzer değişimler olacaktır. İşte bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri 14 Mayıs’tan sonra mecliste sürdüreceklerdir. Seçimleri inşallah kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz. Kendimiz ve evlatlarımız için TÜRKİYE YÜZYILINI inşa etmenin peşindeyiz. Yeni Türkiye’nin büyük ve güçlü Türkiye’nin yarınların mutlu ve müreffeh Türkiye’nin destanını yine birlikte yazacağız” dedi.

Başkan Erdoğan 14 Mayıs’taki Türkiye’nin kaderini belirleyecek başkan ve milletvekili seçimlerini kazanmak için strateji üzerine strateji belirliyor. 17 bakanın milletvekili adayı olarak büyükşehirlerden yardımcısı Fuat Oktay’ın da Ankara’dan gösterileceğini açıklayınca AK Partide yenilenme projesinin bu seçimlerde çok fazla hayata geçirileceği izlenimi var bende. Buna 3 dönem milletvekili kararının da hayata geçirilecek olması AK Partinin yeni yüzlerle çehresinin ne kadar değiştirileceğini 9 Nisan günü milletvekili listelerinin YSK’ya verildiğinde göreceğiz. Seçim sürecinde Başkan Erdoğan Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu için “HDP’ye verilen her taviz kandile verilmiştir” dedi. Bu seçim gerçekten hem Erdoğan hem de Kılıçdaroğlu için kolay olmayacaktır. Erdoğan 20 yıllık ülkeyi yönetme ve halkın sesine kulak veren bir lider olarak başkanlık seçimini zor şartlara rağmen ilk turda kazanacağı görüşü bende hala devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun işi çok zor. HDP faktörü, İYİ Partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’nun yenir yutulur olmayan türden açıklamaları CHP’den ayırmak zorunda bıraktığı Muharrem İnce’ye muhtaç duruma düştüğünü görüyoruz. Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce ile görüşmesinden şimdilik olumlu sonuç çıkmasa da siyasette 24 saatin önemini bildiğim için Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilerek seçimlere son dakika golünü atabilir düşüncesi var bende. Şimdilik herkes Kılıçdaroğlu’nun umduğunu bulamadı şeklindeki yorumlara katılmıyorum. Bu Kemal Kılıçdaroğlu’nu hafife almak demektir. Böyle bir durumu bugüne kadar adaylık sürecinde Bay Kemal göstermedi. Meral Akşener’e rağmen Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı oldu. Onun için Muharrem İnce’yi de önümüzdeki günlerde kafa kola alıp adaylıktan vazgeçirirse benim için sürpriz olmaz.