AK Parti 2023 seçimlerinin gerçek startını Pazar günü İstanbul Seyrantepe’deki NEF Stadyumunda başlattı. AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen “İstanbul’un Sözü: Birlik, İrade, Zafer” programına katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan “2023’te bir kez daha bayrağı zirveye dikeceğiz” dedi. Galatasaray Stadında on binlerce parti teşkilat mensuplarını selamlama turunda Başkan Erdoğan’a sevgi seli yaşandı. Büyük İstanbul buluşmasında statta adeta seçimlere nokta konulacak günlerdeki büyük heyecan vardı. Partililerin coşkusu görülmeye değerdi. Altılı Masa İstanbul’daki bu görkemli toplantıyı nasıl değerlendirir bilemem ama bir gerçek var ki Erdoğan’ın liderlik gücü karşısında işlerinin çok zor olduğu görülüyor.

SORUNLARI ÇÖZECEK PROJE VE KADRO SADECE BİZDE VAR

“Recep Tayyip Erdoğan” sloganları ile karşılanan Başkan Erdoğan “Ülkemiz yaşadığı çoğu da küresel krizden kaynaklanan sorunları çözebilecek yegane vizyona, programa, projeye, kadroya, azme sahip tek parti biziz. Biz Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzu şekillendirmek için çalışırken, muhalefetin avare kaynak misali attığı boş turları milletimiz görüyor. Son bir ayda tahmini beş yüz bin konut, bir milyon arsa kampanyası, yerli otomobil markası TOGG’un üretime geçmesi ve dünyanın en yüksek barajından biri Yusufeli Barajının su tutmasıyla 7 yılda baraj kendini finanse edecek. Bunu AK Parti yapar” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİ İÇİN HER HAKKIMIZI KULLANIRIZ

Başkan Erdoğan ülkenin güvenliği konusunda “Pençe-Kilit harekatında 480 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimiz var. Rabbim şehitlerimizi sevgili habibine komşu eylesin. Bizlere de rabbim bu şehadeti nasip eylesin. Terör örgütlerinden küresel medya mecralarına kadar tüm mekanizmalar 2023 için harekete geçirildi. Bizim inancımızda şehitler ölmez ama bu ülkeye ve millete kem gözle bakan herkesin akıbeti berbat olacaktır. Türkiye kendi güvenliği için sınırları içinde ve sınırları dışında belirlediği alanlarda her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Bu hakkımızı kullanmamızın önüne kimse geçemez” diye konuştu.

İSTANBUL İL BAŞKANI: “4,5 MİLYON HANEYİ ZİYARET EDECEĞİZ”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Karatepe Galatasaray Stadındaki toplantıda “Tek yol Recep Tayyip Erdoğan” diyerek sözlerine başladığı ve “2023 zaferine giden yolda sandık kurulu üyelerimiz uç beylerimiz mahalle başkanlarımız ve yönetimlerle kapı kapı dolaşarak 4,5 milyon haneyi ziyaret etmek davamızı, ideallerimizi mücadelemizi her eve taşımaktır” dedi.  İstanbul’da teşkilat mensuplarını bir statta toplamak ve muhteşem bir tablo yaratmak kolay bir iş değil. İstanbul’un nüfusu ne olursa olsun bu iş aşk işi, inanç işidir. AK Parti’de bu inanç var ki böylesine bir toplantıyı düzenleme cesaretini gösterip başkanları Recep Tayyip Erdoğan karşısında mahcup olmadılar. Kendisine büyük tezahüratlarda bulundular. Seçimin suyu ısınıyor.