Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri 10 ili vuran Anadolu’da yaşanan en büyük depremle karşı karşıyayız. Depremin yıkıcılığı 130 atom bombası gücünde. Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Osmaniye, Diyarbakır’da 13,5 milyon vatandaşı etkileyen depremde soğuğa karşıda mücadele ederek kurtarma çalışmaları büyük özveriyle yapan AFAD ekibine vatandaşlarımıza polisimize ve Mehmetçiğe gıpta ile televizyondan izliyorum. Art arda gelen 2 büyük deprem yeni yıl

SOĞUĞA KARŞI MÜCADELE

85 milyon tek yürek olma gününü yaşıyoruz. Artçı depremlerin 200’ü bulduğu bir ortamda kar ve soğukla mücadele ederek bir can kurtarma için gecesini gündüzüne katan Mehmetçiğimize AFAD ekiplerine özel harekat polislerimize vatandaşlarımızı izliyorum televizyondan Kahramanmaraş’ta kar altında sessiz bir şehre bürünmüş. Cadde ve sokaklarda tek tük vatandaşın dolaştığı manzaraları içim burkularak izliyorum. 10 ilimize ateş düştü. Yüreğimiz dağlandı. Kahramanmaraş’tan ‘Sesimizi duyan var mı?’ sesleriyle yüreklerimizi parçalayan manzaralar ile karşı karşıyayım. Hatay’da enkaz altından kurtarılan anne ve oğlunun kurtarılış görüntülerini televizyondan seyrediyor umut yaşıyorum. Yurdumuzun her yerinden kurtarma çalışmalarına katılan güzel insanlarımızı gururla izliyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye arama kurtarma çalışma ekipleri de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Osmaniye’de çalışmalarına adliye lojmanlarında aralıksız devam ediyor.

DEVLET MİLLET EL ELE YARALARI SARACAĞIZ

85 milyon yardım için kenetlendi. Deprem bölgesine 20 binin üzerinde çadır 300 binin üzerinde battaniye gitti. TSK nakliye uçakları ile binlerce askeri bölgeye ulaştırdı. Her türlü ihtiyaçlar için kampanyalar başladı. Başkan Erdoğan devletin deprem bölgesinde yaraları saracağını söyleyerek “En büyük felaketi yaşıyoruz. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlikle bugünleri geride bırakacağız” dedi.

YARDIM SEFERBERLİĞİ

Asrın felaketi karşısında yurtta ve dünyadan deprem bölgesine yardımlar gelmeye başladı. Manisa’da da Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında yapılan toplantıda yapılacak yardımlar görüşüldü. Manisa’da siyasi partiler, odalar ve belediyeler yardım malzemeleri toplamaya başladılar. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kurduğu yardım komitesi ile 7,7 şiddetinde deprem ile sarsılan 10 ildeki vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmak üzere 4 kamyon ve bir tırla gıda ve yiyecek malzemesini deprem bölgesine gönderdi. Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler bir adet kırıcı iki adet iş makinası 2 adet lowbed, 3 adet kamyon, 2 adet aydınlatma aracı, 3 adet ekipman ve 25 personeli deprem bölgesine gönderildiğini söyledi. Dostum CHP Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Çapala Mehmet’te partide deprem bölgesine gönderilecek yardım çalışmalarına katıldı. Bütün yurtta olduğu gibi Manisa’dan da Türkiye’de 10 ilde büyük yıkıma yol açan iki şiddetli depremle sarsılan depremzedelere yardım kampanyalarına hız verdi. Kızılay Başkanı Atilla Efendioğlu da vatandaşlara depremde soğukla mücadele eden vatandaşlarımıza giyim yardımında bulunmaya çağırdı. Ben televizyon başından izliyorum. Dostum Yavuz Donat üstat deprem bölgesine anında gitmiş. İzlenimlerini köşeme aktarıyorum.