Manisa’nın yıllardır ihmale uğrayan imar planlarını hayata geçirmede bir yıldır büyük uğraş veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün vatandaşın umutla beklediği kararları bugüne kadar hızlı bir şekilde almıştı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin mart ayı olağan toplantısının ikinci oturumu pazartesi günü yapıldı. Ve Yeni Mahalle, Fatih ve Hafsa Sultan Mahallelerinin imar planları oy birliği ile mecliste kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile meclis toplantısı öncesi ayaküstü bir araya geldik. 14 Mayıs seçimlerinde AK Partiden milletvekili aday adayı olan Şule Uygur da Başkan Ergün ile meclis öncesi bir görüşme yaptı. Başkan Ergün Yunusemre Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olan Şule Uygur’a “Hayırlı olsun” dedi. Şule Uygur’a ben de siyasi yaşamındaki yeni yol haritasında başarılı sonuç alması temennisinde bulundum.

MECLİSTE ÜÇ ÖNEMLİ KARAR ÇIKTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında pazartesi günü 18.00’de gerçekleştirilen mart ayının olağan toplantısının ikinci oturumunda imar komisyonlarına havale edilen Yeni Mahallesi, Fatih ve Hafsa Sultan Mahallelerinin imar planları oy birliği ile kabul edildi. Başkan Cengiz Ergün “Gerek büyükşehir belediyemiz Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerimiz ve teknik ekiplerimizle birlikte ilgili belediye başkanlarımız Ömer Faruk Çelik ve Dr. Mehmet Çerçi ve siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla bu konuda çok aşama kaydettik. Bugünkü toplantımızda uzun süre imar bekleyen imarı olmadığı çeşitli sıkıntılar yaşayan Yeni Mahalle, Fatih ve Hafsa Sultan Mahallelerimizin imar planında artık sona geldiğimizi müjdelemek isterim. Bu üç mahallemizin 1/1000 ölçekli uygulama imar planları Yunusemre Belediye Meclisimizden geçti. Bugünde planlar kesinleşmiş olacak” dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE

İmar planı çalışmalarının yoğun bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Cengiz Ergün mecliste oy birliği ile kabul edilen üç mahallenin imarı ile ilgili “Şehrimiz için hayırlı olsun. Üç mahallemizde yaşayan vatandaşlarımıza gözü aydın diyorum” dediğinde meclis toplantısını takip eden Yeni Mahalle, Fatih ve Hafsa Sultan Mahallelerinin sakinleri kararı uzun süre alkışlarla emeği geçenlere teşekkür ettiler. Mecliste kabul ettiler. İmar planı bir ay boyunca askıda kalacak planlara itiraz gelmemesi halinde kesinleşerek yürürlüğe girecek. Bende her üç mahallenin yaşamını değiştirecek imar planlarının vatandaşlara hayırlı olmasını dilerim. Büyükşehir Şehzadeler ve Yunusemre Belediyeleri bu imar planlarının bir an önce sonuçlanması için gece gündüz çalıştıklarını biliyorum. Teknik ekipte imar meclisten geçince rahat bir uyku uyumuşlardır. Bir elin nesi var iki elin sesi var derken Cumhur İttifakının üç belediyesi birlik ve beraberlik içinde yaptıkları çalışmalar vatandaşımızın mutluluğu içindi. Bu da Büyükşehir Belediyesinin Mart ayı ikinci oturumunda gerçekleşti. Başta Büyük Başkan Cengiz Ergün Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Dr. Mehmet Çerçi’ye Manisa’nın bütünü ile çıkan imar planları için teşekkür ediyorum.