Hava soğumadan Sonbahar’ın tadını çıkarmak gerekiyor. Güz günlerinin maşallahı var. Ege Bölgesi’nde sıcaklık 20 derecenin üzerinde seyrediyor. Bu güzel havaları fırsat bilip geçen hafta Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu ve Avukat Ali Özyiğit ile bir kordon sefası yapalım dedik. Güneşin batışını izledik. Tavukçulukta dev firma Güres’in sahibi Mustafa Güres’in sahibi olduğu Birinci Kordon Balık restoranda keyifli bir günün akşamını yaşadık. Kordonun hali bir başka saat 18’den sonra cıvıl cıvıl kordondaki kafe ve restoranlar dolu. Hayat pahalılığı varlığını buralarda pek göremedim. Birinci Kordon Balıkçılığa rahmetli Zeki kardeşim ile sık sık giderdik. Hayat adamıydı Zeki kardeşim. Onu kaybetmek bana bir hayli koymuştu. Şimdi de Ahmet Erken’in vefatı sonbaharın hüzünlü günlerini yaşatıyor. Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu ve Avukat Ali Özyiğit ile sohbet ederken Manisalı iş insanı Şenay Sezer’e rastladım. Ticaret Odası seçimlerini ayaküstü konuştuk. Komite seçimlerinde Başkan Mehmet Yılmaz’ın zaferini değerlendirdik. Bizim değerlendirmelerimiz Ticaret Odası Başkan ve Yönetim’in belirlenmeden önceki gece olduğunu da belirteyim. Mehmet Yılmaz benim gazetecilik yıllarımda takip ettiğim Ticaret Odası seçimlerinde rahmetli Bülent Koşmaz bile Mehmet Yılmaz’ın seçim zaferlerinin yanından geçememişti. Kordon güzel. Deniz havası ise bir başka.

İNCİRALTI

İzmir’de uzun süre gezme imkanım olmadığı için bazı değişiklikleri yeni yeni fark ediyorum. Anılarımda İnciraltı’nın yeri bir başkadır. Kardeşim Erdal, alır ara sıra müzikli Yusuf’un Yeri’ne götürürdü. Sonraları Haşim Ağar ve diğer dostlarımla İnciraltı’nda Körfez Restoran’a giderdik. Geçmişin güzel anılarını bana Ahmet Songüler kardeşim hatırlattı. Almanya’dan gelen bir dostumuzu İnciraltı Mercan Restoran’da ağırlamadan önce beraber İnciraltı sahilinde tur attık. Özdilek’i gezdik. Zaman su gibi akıp gidiyor. Sahilde bol bol fotoğraf çektirdim. Anılarımı tazelettiği için Ahmet songüler’e teşekkür ederim.

AYNIALİ’DE USTAM ÖCAL ULUÇ’LA

55 yıllık meslek yaşamımda bana tercüman gazetesinde sahip çıkan değerli büyüğüm Hıncal Uluç’un abisi Öcal Uluç ile Aynıali’de oğlum Gökhan ile birlikte olduk. Hıncal Abi’nin hastanede tedavisinin devam ettiğini öğrendim. Öcal abim eşi ve Tercüman Gazetesi’nin İzmir bürosunda görev yapan Berrin Tuncer ablası ve eşi de Manisa’ya gelmiş. Köfteci Onur’da ilk molasını verdiğini öğrendim. Öcal Uluç hocam nargile içmeyi ve Sultan Çayı içmek için Aynıali’ye geleceğini bildiğim için oraya gittim. İşletmecisi Osman ile İzmir’de Öcal Uluç ve misafirleri karşıladık. Oğlum Gökhan da geldi. Öcal abim nargilesini fokurdatırken güzel bir sohbet ettik. Ben kendilerine Manisa mesiri ve çayını takdim ettim. Güzel bir Pazar gününü Öcal Uluç ve dostları ile geçirdim. Mutlu oldum.