Ege’de İzmir’in göbeğinde Göztepe-Altay maçında büyük skandala imza attık. Spor Toto Birinci Lig’de Gürsel Aksel Stadında oynanan ve maçın 20.dakikasında Altay taraftarlarının bulunduğu deplasman tribününden Göztepelilerin bulunduğu doğu tribününe atılan işaret fişeği Mehmet Çakır isimli seyirciye isabet etmişti. Çenesi ve ağzından yaralanan Göztepe taraftar Çakır’a ilk müdahalesi yapılırken bir Göztepe taraftarı tribünlerden saha içine atlayıp korner direği ile Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldırarak kafasına iki darbe indirince maçın hakemi tarafından adı güya İzmir derbisi olan Göztepe-Altay maçını yarıda bırakarak soyunma odasına gidip maçı iptal etmişti. Böylesine bir şok olayın İzmir’in Göztepe semtinde yapılan modern statta meydana gelmesini skandalın skandalı olarak değerlendiriyorum. İzmir Valiliği Göztepeli taraftar Mehmet Çakır’ın çok ağır bir şekilde yaralanmasına sebep olan fişeğin özel ambulans şirketi şoförleri tarafından stada sokularak tuvalette holiganlara verildiğini açıkladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Altay kalecisi Ozan Evrim’i hastanede ziyaret etti. Ozan da bir süre sonra taburcu oldu.

BU SKANDALIN SUÇLUSU İKİ AMBULANS ŞOFÖRÜ MÜ?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de olaylı maç sonrası İzmir’e geldiği ve incelemeler yaptığı yarıda kalan Göztepe-Altay maçında meydana gelen olayların suçluları iki ambulans şoförü mü? Bana göre öyle değil. Bunun adı güvenlik zafiyeti. Hiç kimse kıvırmasın.

ALTAY SEYİRCİSİNİN GÜVENLK NEDENİYLE ALINMAMA KARARI NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?

İzmir Vilayetinin maçlarla ile ilgili alınacak tedbirleri tespit eden kurul maç öncesi Göztepe-Altay maçına Altay taraftarlarını almama kararı veriyor. Ne oldu ise kimler araya girdiyse maç öncesi bu karar değiştiriliyor. Altay seyircisinin de maçı izlemesine diye. Ve sonra olanlar oluyor. Güzelim İzmir’im Pazar akşamı Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar nedeni ile iptali ile gündeme geliyor. Görüntüler tüyler ürpertici. Hadi Göztepe taraftarı Altay tribünlerinden sahaya atlayan seyirci korner direğini çıkarıyor. Altay kalecisi Ozan’a vurmaya başlıyor. Gazetelerde gördüğüm fotoğraflarda herkes bu sahneyi film şeridi gibi izliyor. Nerede maçın güvenlik içinde oynanması için görevlendirilen polisimiz, özel güvenlik birimleri? Herkesin nutku tutuldu. Büyük bir futbol faciasından dönüldü. Dönüldü de ne olacak iki ambulans şoförüne atılan suçlarla bu olay kapatılacak mı? Öyleyse bu olayları görmeye tanıklık etmeye devam edeceğiz. Sis perdesinin ardındakiler yine saklanacak mı? Bu maçta gerekli tedbirler almayanların hiç ama hiç mi suçu yok? İzmir Valisi sonunda Yavuz Selim Köşger “Maçlara giren herkesin üstü aranacaktır. Suçlular cezasını çekecektir” dedi.