CHP’de liderlik yarışı başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna göz koyduğunu açıklamasından sonra TBMM Grup Başkanı Manisa Milletvekili Özgür Özel “Ben de bu yarışta varım, kaybeden takımda olmaktansa şampiyon takımda her mevkide oynamaya hazırım” diyerek adaylık sinyali verdi. CHP’de kıran kırana bir mücadelenin yaşanacağı kurultaya doğru hazırlıklar başladı. Hemen belirteyim Özgür Özel Kılıçdaroğlu’nun CHP’de manevi evladıdır. Yıllardır partinin başından ayrılmaya kara verdiği anda koltuğu Kılıçdaroğlu Özel’e bırakmanın planını 5 yıldır yaptığını biliyorum.  Bu kurultay yapılacak mı? Ben hala şüpheliyim. Başkentteki siyasi olayları ve CHP’yi takip eden medya mensupları şunu bilmelidirler. Özgür Özel Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sıkı sıkı bağlı bir neferdir. Kendi başına ben adayım diye ortaya çıkmaz. Bunun için Kılıçdaroğlu’nu Özel’den terk etmesini bekleyenler hayal kırıklığı yaşar. Özgür Özel de öyle bir siyasetçi kimliğini bulamazlar görüşündeyim. CHP Genel Başkanlığından Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim öncesi koltuğunu bırakacağının hesabı içinde olanların da hesabı tutmaz. Benim görüşüm Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu karşısında aday olursa şunu bugünden bilin Kılıçdaroğlu İmamoğlu’nu kurultayda çıtır çıtır yer bitirir. Siyasette elbette 24 saat çok önemli. Ben bugünkü günlerdeki analizim 2024 mart yerel seçimlerine CHP yine Kılıçdaroğlu ile gidecek görüşündeyim. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Boşuna İmamoğlu hayali kurmasınlar. Kılıçdaroğlu onu Mustafa Sarıgül ile halleder.

KILIÇDAROĞLU ELVEDA DERSE YERİNE ÖZGÜR ÖZEL GELECEK DEMEKTİR

CHP’de Özgür Özel siyasete başlama kararını verdiğinde yol arkadaşı Neşet Can tarafından benimle tanıştırmıştı. Fatih Parkında bir grup arkadaşla teniz kortunda yemek yemiştik. İlk girdiği belediye başkanlığı seçimini kaybetti ama Özgür Özel CHP Genel Merkezinden Manisa Milletvekilliği sıralamasında kontenjan gösterilerek milletvekili olarak Ankara’ya gitmesi sağlanmıştır. Özgür Özel o gün kendine tanınan CHP’deki bu imkanı çok iyi kullanarak bugünlere geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içinde en güvendiği isim oldu. Genç, dinamik fiziki yapısı ile medya karşısına çıktığında akıcı konuşmaları ile hep puan topladı. Kemal Kılıçdaroğlu 3 yıl önce bir yaz akşamı Özgür Özel’i yanına çağırarak “Hazırlıklarına başla benim veliahtım sensin” dedi. Özgür Özel de o günden bugünlere kadar CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile ülke çapında yurdun her yerinde CHP teşkilatlarını gezdi ve nabız yokladı. Her yerden Özgür Özel olumlu sinyalleri aldı. Bu durumu Kemal Kılıçdaroğlu da görmeye başladı. Kazandık kazandık diye seçim öncesi iktidara geldiklerine inanan CHP’de kaybedilen Erdoğan’ın tekrar kazandığı seçimin şokunu daha yeni yeni üzerlerinden atıyorlar. Değişim de değişim diye bir rüzgar estirmek istiyorlar.

CHP’DE DEĞİŞİMİN NASIL YAPILACAĞI BELLİ

Parti sözcüsü Faik Öztrak “CHP’de değişimin nasıl olacağı belli. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış MYK’sını değiştirmiştir. MYK’da ilk toplantısından kurultay takvimini başlatarak örgütte değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler il, ilçe ve kurultay delegeleri belirleyecektir” dedi. Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde ne yapacak göreceğiz. Belediye başkanlarını ben belirleyeceğim diyen Kılıçdaroğlu CHP’de hala çok güçlü…