15 yıllık bir sorun. Manisa’nın İstanbul yönünden giriş noktasındaki Gediz kavşağı. Trafik burada kitleniyor. İstanbul’dan 3 saatte gelinen nokta yarım saatte aşılamıyor. İşte böylesine önemli sorunun çözümü için AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur kolları sıvadı. Manisa milletvekilleri İsmail Bilen ve Mehmet Ali Özkan ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun kapısını çaldılar. Bakan Karaismailoğlu ile masaya oturdular. Başladılar anlatmaya. Gediz kavşağındaki trafiğin kitlenme sorununu. Bakan dinledi dinledi ve dedi ki “Proje hazır yeter ki imar planı durumu bakanlığa gelsin.” Bunun üzerine bakanlıktaki toplantı devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir görüşme yaptı. Başkan Ergün Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya ile imar durumu ile ilgili son bilgileri aldıktan sonra Gediz havzasındaki imar durumunun netleşmiş halini aralık ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına gönderileceği konusunda mutabakata varıldı. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen ve Mehmet Ali Özkan’a “ Manisa Büyükşehirden imar durumu Aralık ayında bakanlığımıza ulaşırsa Manisa Gediz kavşağındaki sorunu çözecek projeyi 2023 yılı programına alır. Yaz başında da soruna neşter vururuz” dedi. Bunun üzerine ziyaretle ilgili AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur sosyal medya hesabından bu konuyu paylaştı ve yakında müjdeli haberi vereceğini belli etmişti.

MURAT BAYBATUR İLE GEDİZ KAVŞAĞINDA BULUŞTUK

Manisa’nın yıllardır kanayan yarasının son durumunu öğrenmek için AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur’u aradım ve cumartesi günü buluşmak üzere sözleştik. Öğleden sonra Murat Baybatur ile bir araya gelerek trafiğin kitlendiği Gediz kavşağına gittik. Bana orada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığındaki görüşmenin detaylarını anlattı. “Çareyi tüm milletvekili arkadaşlarımın titiz çalışması ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibinin gayretleri ile çözüme ulaştıracak noktaya geldik. Bakanımıza teşekkür ediyorum. Gediz kavşağındaki trafik sorununu ortadan kaldıracak proje Ulaştırma Bakanlığının 2023 programına giriyor” dedi.

Bir süre birlikte Gediz kavşağındaki bölgede hayata geçecek olan proje üzerinde konuştuk. Bu saatten sonra bir problem çıkmayacağı görülüyor. Bu konu daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile de görüşmelerim olmuştu. “İmar geçer geçmez bu sorun çözülecek” demişti. Büyükşehir 18 uygulamasını bu ay içinde bitirecek ve bakanlığa gönderilme talimatını Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün vermiş. Başkan Ergün Manisa’dan Cumhur İttifakının tüm milletvekillerinin Ankara’da yaptığı titiz çalışmalar sonunda Gediz kavşağındaki trafik kitlenme sorunu 2023 yılında Ulaştırma Bakanlığı projesi sonucu sona erecek görünüyor. Bakın bir elin nesi var iki elin sesi var. Birlik ve beraberlikten nasıl güzel sonuçlar alındığını görmüş oluyoruz. Teşekkürler Başkan Ergün, teşekkürler Murat Baybatur ve milletvekillerine…

NOT: Manisa MHP İl Başkanı Murat Öner’in kalp krizi sonucu vefat etmesini üzüntü ile öğrendim. Ailesi ve MHP Teşkilatına baş sağılığı diliyorum.