MHP Manisa 2. Sıra adayı Ali Uçak Kandil Gecesi Manisa Hilton Otelde basın mensuplarına bir iftar yemeği verdi. İftara katılanlara Ali Uçak’ı anlattı. Ali Uçak yaşam öyküsüne “Hayatta hiçbir şeye kolay ulaşamazsınız. Zahmet olmadan rahmet olmuyor. Daha 5 yaşındayken semt pazarlarına yolumun düşmesi de tatil nedir bilmeden, ailemden uzak kalarak ilkokulu bitirerek gurbete yolumun düşmesi bu yüzden. Ben Ali Uçak. 28 Şubat 1973 tarihinde dünyaya geldim. Kalabalık bir ailenin haylaz çocuğuydum. Altı yaşıma geldiğimde her gün pazarda limon satmaya başladım. Bitince buzlu su sattım. Yetinmedim. Ayakkabı boyamaya başladım. Hem iş hayatımda hem siyasi kariyerimde çocukluğumdan bu yana gördüklerimden öğrendim hep… Irak Savaşından ekonomik çalkantılara teknolojik değişimlerden ihracat rekorlarına 13 Mayıs 2014 Somasından 15 Temmuz Türkiye’sine. İyi günü de kötü günü de bizzat yaşadım. Pes etmemeyi, vazgeçmemeyi, hep ayağa kalkmayı, milletle bir olmayı, dayanışmayı öğrendim. Vizyonumu hayatımla bizzat geliştirdim. Evli 4 çocuk babasıyım. Çocuklarımı nereden geldiğimizi hatırlamaları için semt pazarında tezgah başında çalıştırıyorum. Bir hayalim var. İşim onu hayata geçirmek. Bu topraklardan değeri soframızın bereketini çıkarırız biz. Manisa’da bir hayalimiz var. Buyrun hayalimizi birlikte gerçekleştirelim. Sizleri de Ankara’ya çıktığım bu yolcukta yanımızda olmanızı istiyorum” diye bir konuşma yaptı.

MHP ikinci sıra Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak’ın Hilton Otelindeki iftar yemeğine oğlum Gökhan, Cihad Taysi ve Aydın Besen ile birlikte gittik. Ali Uçak ile birlikte orucumuzu açtık. Siyaset ince ve uzun bir yoldur. Yaş sebze ve meyve ihracatında ülkemize gece gündüz çalışarak rekorlar kıran Alaşehir ilçemizde işsizliğin ortadan kalkmasına büyük katkıları olan Ali Uçak’ın Manisa’ya parlamentoda hizmet etme hayalinin gerçekleşmesini temenni ederim. Yolun açık olsun Ali Uçak dostum.

BAŞKAN ÇELİK ETLİ BULGUR PİLAVI DAĞITTI

Ali Uçak’ın iftarından sonra Kadir Gecesinde Hatuniye Caminin çevresinde Şehzadeler Belediyesinin etkinliklerine Ahmet Songüler ve Adnan Kaçire ile katıldım. Başkan Ömer Faruk Çelik, İl Başkanı Salih Hızlı ve milletvekili Murat Baybatur’un vatandaşlara aşçı Bahattin’in oğlu Mustafa’nın pişirdiği etli bulgur pilavının dağıtımını izledim. İrmik helvasını tattım. Lezzeti çok güzeldi. Ahmet Songüler “Belediyede pişirdik” dedi. Kadir Gecesi Manisa’da coşku ile kutlanıyordu. Ramazanın da artık sonu geldi sayılır. Bayrama az kaldı.

AZERBAYCAN’İN EFSANE LİDERİ HAYDAR ALİYEV FOTOĞRAF SERGİSİNİ GEZMELİYİZ

Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın milli lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100.yılı münasebeti ile Manisa’da açılan fotoğraf sergisini Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Vekili Ahmet Yılmaz ve Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva ve Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül ve diğer davetliler ile birlikte gezdim. Duygulandım. Manisalılar olarak bu fotoğraf sergisini Vali Vekilimiz Ahmet Yılmaz’ın dediği gibi milli eğitimin öğrencilerine de gezdirmemiz gerektiğine inanıyorum. Azerbaycan’ı gezmiş biri olarak bu sergiye ilgi gösterelim. Sevgili Manisalıların sanat ve kültürü sevenleri Azerbaycan et tırnak gibi olduğumuzu unutmayalım.

BAŞKAN ERGÜN “RUHU ŞAD OLSUN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Basın Danışmanı Cihad Taysi geçen Cuma günü bu serginin açılışını bana haber verince mutlu oldum. Hayrullah Solmaz’ın il genel başkanlığı döneminde bir heyetle Azerbaycan’da düzenlenen fuara gitmiştim. Azerbaycan’ı karış karış bizlere gezdirmişlerdi. Kaybettikleri toprakların üzüntüsünü Azerbaycanlı kardeşlerimizle yaşayan biriyim. Çok şükür Azerbaycan Türkiye’nin de desteği ile yıllar sonra kaybettikleri topraklarını bugün geriye almanın mutluluğunu yaşıyor.

Aliyev’in doğumunun yüzüncü yılının anısına Fatih Sergi Salonunda Manisa’da açılan fotoğraf sergisinin açılışında aziz hatırası yad edildi. Manisa büyükşehirin aylık kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde Azerbaycan umum milli lideri Haydar Aliyev’in doğumunun yüzüncü yılı münasebeti ile açılan sergide Başkan Cengiz Ergün “Sözlerime başlamadan önce kardeş ve can Azerbaycan’ın ölümsüz lideri Haydar Aliyev’in yüzüncü yıl anısına hazırlanan bu güzel sergide emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı da ayrıca mutlu olduğumu bilmenizi isterim. Kardeş Azerbaycan’ın yaşadığı o zor dönemlerde yeniden ayağa kaldıran bu büyük lideri saygı ve minnetle yad ediyorum. haydar Aliyev Türk Dünyası ve Türkiye ile kurmuş olduğu dostluk ilişkileri sayesinde Türk Dünyasının tartışılmaz önemli devlet adamı ve liderlerinden biridir. İKİ DEVLET TEK MİLLET OLAN TÜRKİYE-AZERBAYCAN ilişkilerinde önemli rol üstlenmiştir.

BAŞKAN ERGÜN AZERBAYCAN TÜRKLERİN DERTLERİ VE SEVİNÇLERİ BİZİM DE SEVİNÇLERİMİZDİR

Doğumunun yüzüncü yılında Manisa’da açılan sergide Başkan Ergün konuşmasına şöyle devam etti “Bu güzel organizasyon sayesinde Azerbaycan’ın Karabağ zaferine değinemeden geçemeyeceğim. Türk milliyetçiliğine esin kaynağı olmuş yazarlarımızdan Namık Kemal’in güzel bir sözü var FITRAT DEĞİŞİR SANMA BU KAN YİNE O KANDIR. Büyük lider Haydar Aliyev’in büyük mücadele verdiği Karabağ sorununun çözümü ve orada can Azerbaycan bayrağının dalgalanması oğlu değerli devlet adamı İlham Aliyev beyefendiye nasip olmuştur. Bu büyük zafer yalnızca Azerbaycan’ımızı değil Türk Dünyasını da sevindirmiş ve gurulandırmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri daha anlamlı ve kıymetli olmuştur. Azerbaycan Türklerin dertleri ve sevinçleri kendi sevinçlerimiz gibi olduğu için onların muradına nail olmaları hür ve müstakil olarak yaşamaları bizleri pek ziyade sevindirir” dedi. Fatih Salonunda açılan fotoğraf sergisine Vali Vekili Ahmet Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, MHP Grupbaşkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Özel Kalem Müdürü Gökmen Aytaç, Basın Yayın Daire Başkanı Yonca Ekmekçi, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve vatandaşlar katıldı. Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül “Umum milli lider şahsiyet ve zaman kavramlarını kendinde barındıran ender liderlerden biri olmuştur” dedi.

BAŞKONSOLOS NARMİNA MUSTAFAYEVA “UMUMMİLLİ MİDERİMİZİN AZİZ HATIRASINI YAD EDİYORUZ”

Manisa’daki sergi açılışına katılan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva da “Bu yıl Azerbaycan büyük devlet adamı ulusal liderimiz Haydar Aliyev’in doğumunun yüzüncü yılını kutluyoruz. Bizim Cumhurbaşkanımız İlhan Aliyev 2023 yılını lider Aliyev yılı ilan etti. Bu vesile ile umum milli liderimizin aziz hatırasını farklı etkinliklerle yad ediyoruz. Sizlerle beraber bu fotoğraflara bakarak Haydar Aliyev’in hayatına bakacağız. Onun aziz hatırasını bir kez daha sevgiyle ve minnetle yad edeceğiz. Haydar Aliyev unutulmaz bir devlet başkanıydı. Atatürk Türkiye için neyse Haydar Aliyev de bizler için odur” dedi. Bende Büyükşehir’imize bu serginin Manisa’da açılmasını sağladığı için teşekkür ederim. Yazımı sonlandırırken Vali Vekilimiz Ahmet Yılmaz’ın sergi açılışında belirttiği gibi Haydar Aliyev anısına açılan fotoğraf sergisini Manisa milli eğitim müdürlüğü öğrencilere mutlaka gezdirmelidir diyorum.