AK Partinin Manisa’daki patronu MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur Ankara-İzmir yüksek hızlı tren hattı projesinin 2024 yılında bitmesi için bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023 yatırım programında 13 milyar TL ayırdığını açıklayınca mutlu oldum. Baybatur hızlı tren projesi hayata geçince Manisa-Ankara arasının 3 saate inebileceğini söylemesine de çok ama çok sevindim. Murat Baybatur “Türkiye yüzyılına yaraşır devasa bir hizmeti Manisalılar ile buluşturacak olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyorum. Saatte 250 km hız yapılması hedeflenen hatta 13,3 milyon yolcu 90 milyon ton yük taşınması öngörülüyor. Manisa-Ankara yolculuğu 3 saate inecek” dedi.

HEY GİDİ GÜNLER HEY

AK Partinin genç dinamik milletvekili Murat Baybatur’un verdiği bilgiler ile gururlandım. Nereden nereye gelineceğini düşünmeye başladım. Bendeniz Manisa-Ankara yollarını önce askerlik yapmak sonra da Adalet Partisinde siyaset yaptığım yıllarda tek şerit yolda gidip gelirken çektiğim çileleri bir ben bir Allah bilir. O zaman Manisa’dan Ankara’ya her gece saat 10.30’da Hakiki Koç otobüsleri ile gidilirdi. Günlük işler tamamlanınca da yine Ankara’dan aynı saatte Manisa’ya dönmek için Hakiki Koç otobüslerine binerdik.

HATIRALAR HATIRALAR

Yıl 1976. 50 yıllık dostum şimdi kendisine bıraktığım Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı görevinde bulunan Ali Filizkan askerden yeni dönmüş. Ümit Canuyar’ın traktör bayiliğinde her gün buluşuyoruz. Ali Flizkan’a iş arıyoruz. Ben o zaman YSE Müdürlüğündeyim. Valimiz Erol Yavuz’un talimatı ile vilayette basın danışmanlığı yapıyorum. Gel git Manisa’da sonuç alamıyoruz.

“SÜMER ORAL’A GİDELİM”

Ali Filizkan’a “Gel Ankara’ya gidelim. Sümer Oral’ın yanına” dedim. Ümit Canuyar ile konuştuk. Olurunu aldık. Ve o zaman Maliye Bakanlığı bütçe mali kontroller genel müdürü Sümer Oral’ın yanına gitmeye karar verdik. Ali Filizkan ile birlikte bindik Hakiki Koç otobüsüne düştük Ankara yollarına. Şimdiki gibi iki şerit değil. Tek şerit yolla. 10 saatte Ankara’ya dur kalk vardık. Canımız çıkmıştı. Yorgunluk halimizden belliydi. Ulus’a gittik. Sümer Oral’ın yanına çıktık. Sümer Oral genç ve dinamik bir genel müdür 1977 seçimlerinde Manisa’dan Adalet Partisinden milletvekili olmak için kolları sıvamış durumda Ali ile bana çay söyledi. Derdimizi anlattık. Bir telefon etti. YSE Genel Müdürü Sümer Böke’ye. Ve bizi yanına gönderdi. Bize burada itibar yüksek seviyede gösterildi. YSE Genel Müdürü aynı gün Ali Filizkan’ın YSE Manisa Müdürlüğünde işe başlama yazısını imzaladı. Öyle mutlu olduk ki sormayın. Bütün yorgunluğumuz geçti. Ankara’dan gece Manisa’ya Hakiki Koçla dönerken rahat bir uyku ile döndük. Öyle değil mi Ali Filizkan? Başkentin o çileli yollarından bugünlere geldik. Şimdi karayolu ile 5,5 saat. Hızlı tren ile Allah nasip ederse 3 saate Ankara’ya gidilecek. Nereden nerelere geldik.