CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2023 seçiminin startını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde İkinci Yüzyıla Çağrı Vizyon Belgesi ile başlattı. Ahmet Hakan’ın köşesinde belirttiği gibi bu toplantıdan sonra Kemal Kılıçdaroğlu, 6’lı masadan cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmazsa sıkıntı büyük olur. Söğütaltı kahvesinde CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Çapala Mehmet “Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı” dedi. Ben ve iş insanı İhsan Övünç “Dur bakalım Çapala erken öten horozun kafasını koparırlar. Meral Akşener evet demeden 6’lı masadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nasıl aday olacak?” dedik.

Aslında bir yıldır Çapala Mehmet, Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkacağını iddialı bir şekilde söylüyor. Benim de inanasım geldiği anda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çıkıp diyor ki “Adaylık konuşması yapılmadı. Masaya Kemal Bey gelirse bakacağız” demesi bende tekrar kuşkular yaratıyor. Ben de bu atılı masa kurulduğu günlerde Söğütaltı kahvesinde Çapala Mehmet’e İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çetin ceviz olduğunu söylemiştim. Bugünlere geldiğimizde benim bir yıl önceki değerlendirmem doğru çıkıyor. Başkentteki CHP kulislerinde ise “Siz bakmayın Meral Hanımın böyle konuştuklarına Kemal Bey ile Meral Hanım anlaştı. Kemal Kılıçdaroğlu altılı masanın cumhurbaşkanı adayı” diye konuşuyorlar.

TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETMEYE BAŞLIYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık’ta İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde “Türkiye’yi inşa etmeye başlıyorum” konuşmasında açıkladığı vizyon belgesinin analizini de 4 Aralık Cumartesi akşamı iş insanı İhsan Övünç, Çapala Mehmet, ben ve Şehir Kulübü işletmecisi Ecevit ile birlikte değerlendirme yaptık.

ALMANYA’YA DA GİDECEĞİM

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da taraftarlarına heyecan veren konuşmasında 70 kişilik siyaset üstü güç birliği oluşturulduğuna değinerek “Yepyeni bir güç birliği ile tanışacaksınız. Bir siyaset üstü birlik dünyadan ve Türkiye’den konusunda uzman ve itibarlı 70 kişiden oluşan güç birliğinden söz ediyorum. Hepiniz şuna inanın; Bay Kemal çıktığı yoldan azla geri dönmez. Yurtdışı gezilerime Almanya ile devam edeceğim. Yeni bir tek adam modeli aramıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanının İstanbul konuşmasından sonra seçimin suyu ısındı demiştim. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık’taki Vizyon Belgesini açıklaması ile seçim sathına iktidar ile birlikte altılı masanın lideri Kemal Kılıçdaroğlu da girince ısınan seçim suyunun artık fokur fokur kaynadığını görüyoruz. Ben altılı masanın adayının şubat ayında ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.

MANİSA KAZANINI DA BİZ FOKURDATTIK

İş insanı ülkücü düşüncesi ile mahpus damlarında yatan İhsan Övünç ile birlikte olunca Manisa iş dünyasında, siyasette neler olup bittiğini de masaya yatırdık. İhsan Övünç 40 yıllık Manisa’da olup bitenleri insan siluetlerini anlattı. Ben ve Çapala Mehmet dinledik. Neler öğrendik neler…