Türk basınının Ege’den doğan köklü çınarı Yeni Asır 128 yıldır dimdik ayakta okuyucuları ile her gün ülke genelinde buluşuyor.

Yeni Asır Gazetesinin bende önemi ve değeri bambaşka… 55 yıllık gazetecilik mesleğinin başlangıcını 1968 yılında Yeni Asır Gazetesinin Manisa Bürosunda Işık Ersan müdürün yanında yaptım. Beyaz Fil’deki büroda mesleğe başlamamda şimdi Foça’da hayatının tadını yaşayan Turhan Ayber’in rolü büyüktü. Abisi rahmetli Saruhan Ayber Yeni Asır Gazetesinin yazı işleri müdürüydü. Gazetenin patronu Dinç Bilgin’in sağ koluydu. Turhan Ayber de Manisa bürosunda çalışıyordu. Akşamüstleri tenis kortunda buluşuyorduk. Bir gün bana “Ben Yeni Asır’dan ayrılıyorum. Sendikaya geçiyorum” dedi. Bende yılların arkadaşı Turhan Ayber’e “Beni Yeni Asır’a aldırabilir misin?” dedim. Bana “Olur sağdıcım” dedi. Abisi Saruhan Ayber’i aradı ve ben Yeni Asır gibi Ege’nin güçlü gazetesinin kapısından içeri girmiş oldum. Askerliğime kadar çalıştım. Ankara Mamak Muharebe Okulunda hem askerlik görevimi hem de hafta sonları komutanlarımdan izin alarak Başkent’te Göztepe, Altay, Altınordu, İzmirspor gibi takımların oynadıkları Ankara takımları ile yaptıkları müsabakaları spor sayfasında yazmaya başladım.

Yeni Asır Gazetesinde uzun süre spor yazarlığı yaptım. Ege’de oynanan maçları yorumluyordum. Yavaş yavaş bir Galatasaraylı olarak Yeni Asır’ın Spor Müdürü Abdi Karagözoğlu sayesinde bugünkü adı ile Süper Ligde Galatasaray’ın Türkiye’de ve Avrupa’daki maçlarını takip edip yorumlarımı yazıyordum. Vestel markası ile Manisaspor’da Süper Ligde oynamaya başlayınca Haluk başkan ile Anadolu’yu dolaşmaya başladım. Fotoğraf ustası doktor Sedat ile her maça beraber gitmeye başladık. Denizli ve Aydın birinci lig mücadele ettiği için her hafta Denizli ve Aydın arasında mekik dokuyordum. O zaman gazeteci olmanın hem toplumda hem de çalıştığım Yeni Asır Gazetesinde bir değeri vardı. Mesela Aydın’da maça gittiğimizde Ortaklar Çöp şişçide Denizli’ye gittiğimizde kuyu tandırı yemeden dönmezdik. Masraflar Yeni Asır Gazetesindeki Dinç Bilgin babadan gelen gazetecilik mesleğinden yetişmiş bir gazete patronuydu. Haberin değerini ve onu yapan muhabirleri el üstünde tutardı. Benim kendisi ile ilişkilerim hep iyi olmuştu. Yeğeni Aydın Bilgin döneminde Avni Erboy’un spor müdürü olduğu dönemde oğlum Gökmen Aytaç da Yeni Asır’da gazetecilik mesleğini öğrendi. Hey gidi günler hey. Nereden nereye geldik. Türk basınının en köklü çınarı Yeni Asır’ın 128. yılını kutluyor, nice yıllar diliyorum. Yeni Asır bir gazetecilik okuluydu.