Süper Ligde zirve yarışını yakından ilgilendiren Galatasaray-Beşiktaş derbisini Nef Stadında Aslan kazandı. Galatasaray’ın zaferi Icardi ile geldi. Seyirci üstünlüğünü iyi kullanan sarı kırmızılı ekip siyah beyazlı ekibi ikinci yarının 20 dakikalık bölümünde oynadığı üstün futbolu ile yenerken Beşiktaş son anlarda beraberliği kaçırdığını da göz ardı edemiyorum. Derbide Galatasaray’ın yıldızlar topluluğu Beşiktaş’tan daha iyiydi. Aslan yendi zirvede ikinci sıraya oturdu. Bu maçın analizine geçmeden geçen hafta Türkiye Avrupa’da tarih yazdı. Avrupa kupaları grup aşamalarında elde edilen başarılı sonuçlar 20. sırada başladığımız UEFA katsayısı puan durumunu 12. aşamaya başta Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor ve Sivasspor ile başardık. Türkiye sezon sonunda ilk 15 içinde kalırsa 2024-2025 sezonunda takım sayısını beşe çıkararak Şampiyonlar Ligine iki takım gönderme şansını yakalamış olacak. Fenerbahçe, Dinomo Kiev önünde aldığı başarılı sonuçta genç Arda’nın rolü büyüktü. Tebrikler. Bu sezon Süper Lig’de Fenerbahçe kimse alınmasın hocası ve futbol kadrosu ile fark yaratıyor. Bugünde lig lideri olarak taraftarını sevindiriyor.

GALATASARAY FARKLI KAZANABİLİRDİ

Derbi maçını evde seyrettim. İlk yarı futbol adına fazla bir şey yoktu. Ne vardı derseniz önce Icardi sonra da Cenk Tosun’un iki enfes golünü izledim. Galatasaray ikinci yarıda üstün futbolu 20 dakika içine sığdırdı. Bu sırada Beşiktaş sıkıntılı anlar yaşadı. Icardi isimli Galatasaray’ın yıldızı sahnede gözüktü. Enfes bir kafa golü atarak Aslan’ın 2-1 öne geçmesini sağladı. Bu gole Beşiktaş kalecisi Mert’in yapacak bir şeyi yoktu. Tribünler sevinç içindeyken sarı kırmızılı ekibin iki şutu direkten döndü. Yakalanan fırsatlar gole çevrilemedi. Sonra Galatasaray da her zaman olduğu gibi maçın son anlarındaki durum derbi maçında da ortaya çıktı.

BEŞİKTAŞ BERABERLİĞİ YAKALAYABİLİRDİ

Beşiktaş oyunun sonlarına doğru derbiyi kazanan Galatasaray’a ecel terleri döktürdü. Beşiktaş’ın tosun paşası Cenk’in ceza sahası dışından çektiği mükemmel şutu kaleci Muslera parmak uçlarıyla fileleri ile buluşmasını önledi. Uzatmalarda Kartal yakaladıklarını değerlendiremedi. Muslera gününde olmasa bu maçın skoru değişik olurdu. Halil Umut Meler’in bitiş düdüğü Galatasaray’ın galibiyetini perçinliyordu. Anlaşılan Galatasaray bu galibiyeti çok istemiş. Teknik Direktörü ve futbolcuları ile seyircisi önünde galibiyeti şova dönüştürerek kutladı. Gecenin adamı Icardi tribünlerden Galatasaray bayrağını alarak saha içinde gösteri yaptı. Muhteşem seyircisi Beşiktaş derbisini kazanmaktan çok ama çok mutluydu.

MANİSA FK LEVENT ERİŞ İLE ZİRVEYE DOĞRU

Spor Toto 1. Ligde Ankara’da Gençlerbirliği’ni güzel bir futbol ile deviren Manisa FK evinde de Sakaryaspor’u 2-1 yenerek Levent Eriş ile zirve mücadelesindeki takımlara “Ben de bu yarışta varım” sinyalini verdi. Puan cetvelinde beşinci sıraya yükseldi. Manisa FK’nın maçlarını evde seyrediyorum. Başkan Cengiz Ergün “Maçlara neden gelmiyorsun?” diye sorduğunda “Televizyonda pozisyonları daha iyi izliyorum” diyorum. Gerçekten de öyle. Manisa FK’nın attığı iki güzel golü defalarca seyretme imkanını buldum. Televizyon karşısında Manisa FK bu kadro ile harikalar yaratıyor dersem kimse gücenmesin. Eldeki malzeme ile Levent Eriş şapkadan tavşan çıkartıyor. Manisa FK gençler ile tecrübeliler de iyi bir uyum var. Nizamettin, Adem, Burak gibi tecrübeler Manisa FK’ya hayat veriyor. Sahada canla başla çalışan Manisa FK seyrediyoruz. Golleri atmasını da beceriyor. Yalnız oyunun sonlarında gol yemeyi bir türlü önleyemiyor. Sakarya’yı yendi ama yine gol yedi. Mehmet’in golünden sonra Selim iyi ki ikinci golü attı da üç puan geldi. Yanarım yanarım Rize ve Altay maçlarında yenen son dakika golleri ile kaçan 4 puana. Ekleyin şuandaki puana 23 oluyor. Lider Pendik’in puanı da 24. Futbolda bunlar olur. İki hafta üst üste kazanan Manisa FK bundan sonra daha dikkatli futbolu ile başarıdan başarıya ulaşacağına inanıyorum. Levent Eriş’in dediği gibi Manisa FK play-offa kalır.